Finnair palkittiin sujuvasta matkustamisesta Helsinki-Vantaan lentokentällä

EFHK_baggagedropFinnair on palkittu Fast Travel Gold Award -palkinnolla, koska yritys on toteuttanut kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n nopean matkustamisen Fast Travel -ohjelmaa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Ohjelman tarkoituksena on vähentää jonottamista lentokentillä ja antaa matkustajille enemmän itsepalvelumahdollisuuksia matkan aikana.


Finnair on ottanut käyttöön automaattiset järjestelmät käyttöön monissa toiminnoissa Helsinki-Vantaan lentokentällä sekä myös muilla, erityisesti eurooppalaisilla lentokentillä.

Itsepalvelulla katetaan lähes kaikki toiminnot kuten lähtöselvitys, matkatavaroiden kirjaaminen ruumaan, matkustusasiakirjojen tarkistaminen, koneeseen nouseminen, varausten muuttaminen sekä matkatavaroiden noutaminen.

”Olemme työskennelleet ahkerasti sekä sisäisesti että yhteistyökumppaneidemme kanssa tehdäksemme lentomatkustuskokemuksesta Helsinki-Vantaan lentokentällä asiakkaan näkökulmasta niin vaivattoman kuin mahdollista. Olemme kiitollisia IATA:n tunnustuksesta tähänastisista saavutuksistamme”, sanoo Finnairin asiakaspalvelutoimintojen johtaja Anssi Komulainen.

EFHK_checkin_automaattiAsiakkaiden tarpeiden ja odotusten täyttämiseksi tehtävä työ ei kuitenkaan lopu koskaan ja se saa uusia muotoja kaiken aikaa. Odotamme, että voimme ottaa näitä parannuksia käyttöön myös muilla ulkomaalaisilla lentokentillä ja kehittää myös muita asiakkaan matkustuskokemusta parantavia prosesseja.”

”On hienoa myöntää tämä hyvin ansaittu Fast Travel Gold Award Finnairille, joka on toteuttanut kaikki kuusi IATA:n nopean matkustamisen Fast Travel -aloitetta Helsinki-Vantaan lentokentällä”, sanoo IATA:n Regional Vice President Europe Rafael Schvartzman.

”Tämä on tunnustus siitä, että Finnair on sitoutunut asiakkaiden kokonaisvaltaisen matkustuskokemuksen jatkuvaan parantamiseen. Odotamme innolla tiivistä yhteistyötä Finnairin kanssa tulevissa kehitysprojekteissa.”

Jos matkustajat Helsinki-Vantaan lentokentällä eivät ole tehneet lähtöselvitystä internetissä etukäteen, se tehdään automaattisesti heidän puolestaan useita tunteja ennen lähtöä. Matkustajat voivat myös halutessaan tulostaa omat matkatavaralipukkeensa sekä mennä läpi turvatarkastuksesta ja nousta koneeseen matkapuhelimeen lähetetyn tarkastuskortin avulla.

rajatarkastusautomaatti_3Matkustajat EU-alueelta tai muista valituista maista, kuten Japanista, voivat käyttää passien itsepalveluskannereita lähtiessään Schengen-alueelta tai saapuessaan sinne, mikä nopeuttaa lentokenttämuodollisuuksia ja lyhentää jonoja muista maista saapuvien matkustajien osalta.

Nämä parannukset on mahdollistanut tiivis yhteistyö lentoaseman ylläpitäjän Finavian, Rajavartiolaitoksen sekä muiden lentoasema- ja teknologiayhteistyökumppaneiden kesken.