Finnair uudistaa kaukoliikennekoneiden matkustamoa - uusi Premium Economy -luokka

A350_matkustamo_tarjoiluaFinnair uudistaa kaikkien kaukoliikennekoneiden matkustamoa ja tuo koneisiin Premium Economy -matkustusluokan. Nyt suunnitteluvaiheessa oleva hanke toteutetaan vaiheittain vuoden 2022 loppuun mennessä. Ensimmäinen lisämukavuutta kaukolennoille tuova matkustamo on käytössä jo vuonna 2020.

Finnair esitteli elokuussa 2014 kaukoliikennekoneisiinsa Economy Comfort -luokan. Sen  ostamalla asiakas sai enemmän jalkatilaa, mukavan päänojan, laadukkaat kuulokkeet viihdejärjestelmän käyttöä varten sekä paketin, jossa on silmäsuoja, korvatulpat ja hammasharja. Paketin lisähinta oli reitin pituudesta riippuen 45 eurosta ylöspäin.

Nyt tätäkin petrataan ja uusi luokka tuntee nimen Premium Economy. Uuden matkustusluokan yksityiskohtainen suunnittelu on parhaillaan käynnissä.  

Premium Economy -matkustusluokka tulee kaikkiin yhtiön A350- ja A330 -kaukoliikennekoneisiin vaiheittain vuoden 2022 loppuun mennessä. Matkustusluokka tarjoaa asiakkaille lisää tilaa ja matkustusmukavuutta, ja oman palvelukonseptinsa. 

Koska uusi luokka on vielä suunnitteluvaiheessa ei Finnair kommentoi tarkemmin konetyyppiä, jossa Premium Econony -luokka esitellään ensimmäisenä. Myös mahdolliset vaikutukset koneiden paikkamääriin tai siitä kuinka monta riviä uutta luokkaa koneisiin tuodaan ovat vielä avoinna.  

delivery_3_4“Panostaminen matkustusmukavuuteen on selvä ja kasvava trendi. Uusi Premium Economy -luokka palvelee sekä vapaa-ajan matkustajien että liikematkustajien tarpeita keskeisillä markkinoillamme", sanoo innairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu.

Premium Economy -luokka tulee ensimmäiseen Finnairin kaukoliikennekoneeseen vuoden 2020 loppupuolella, ja laajemmin se on tarjolla vuoden 2021 aikana. Kaikissa kaukoliikennekoneissa uusi matkustusluokka on vuoden 2022 loppuun mennessä.

Päivitys: Tarkennettu tietoja suunnitelmien avoinna olemisesta.

Lue myös: