Finnair valmistautuu helmikuun poliittisiin lakkoihin - lentojen siirrot asiakkaille mahdollistetaan

Finnair_tailsIlmailualalla toimivia työntekijöitä edustavat ammattiliitot JHL, AKT, SLL, PAM ja IAU ovat perjantaina 19. tammikuuta 2024 ilmoittaneet työtaistelutoimista. Finnair varmistautuu tähän 48 tuntia kestävään lentoliikenteeseen kohdistuvaan poliittiseen työtaistelutoimenpiteeseen arvioimalla sen vaikutuksia yhtiön lentoihin 1.-2. helmikuuta.

Finnair pitää selvänä, että työtaistelutoimet tulevat vaikuttamaan yhtiön toimintaan merkittävästi ja lentoja joudutaan perumaan. Finnairilla on 1.-2.2.2024 noin 60 000 asiakasta, joiden matkasuunnitelmiin lakko voi vaikuttaa.  

Finnair ei ole vielä tehnyt muutoksia lakkopäivien liikenteeseensä, mutta tarjoaa asiakkaille jo nyt mahdollisuutta vaihtaa lentonsa toiseen Finnairin lentoon niin, että lento ei osu lakkopäiville.

Asiakkaat, joilla on varaus ajalla 31.1. – 3.2.2024 voivat aikaistaa matkaansa tai siirtää sitä myöhemmäksi niin, että matkustuspäivä on viimeistään 15.3.2024.  

Jos asiakkaan lippuehdot normaalistikin mahdollistavat muutokset, hän voi siirtää matkustuspäiviä itse Finnairin verkkosivujen Varaukseni-palvelussa. Jos asiakkaan lipputyyppi ei mahdollista muutoksia, muutoksen matkustuspäivään voi tehdä ottamalla yhteyttä lipun varanneeseen matkatoimistoon tai Finnairin asiakaspalveluun.

FInnair_Jari_Paajanen_1”On selvää, että lakko aiheuttaa lentojen peruutuksia, ja toivommekin, että mahdollisimman moni asiakas löytäisi sopivan korvaavan lennon hyvissä ajoin ja näin välttyy lakkopäivien aiheuttamalta epävarmuudelta omiin matkasuunnitelmiin. Pyydämme asiakkailta myös kärsivällisyyttä, sillä asiakaspalvelumme voi ruuhkautua tilanteen vuoksi”, sanoi Finnairin operatiivisen keskuksen johtaja Jari Paajanen.

Finnair aloittaa lentojen peruutukset siinä vaiheessa, kun lakon vaikutukset Finnairin liikenteeseen ovat tarkentuneet ja viestii sitten peruttavista lennoista suoraan kaikille asiakkaille, joiden lento perutaan ja jotka eivät ole itse muuttaneet varaustaan muille päiville.

Asiakkaat voivat varmistaa ajantasaiset yhteystietonsa Finnairin verkkosivuilta Varaukseni-palvelusta. Jos asiakas ei ole itse muuttanut lentopäiväänsä ja lento joudutaan perumaan, Finnair tarjoaa asiakkaille uuden reitityksen matkakohteeseen.

”Pyrimme reitittämään asiakkaat joko lakkoa edeltävien tai sitä seuraavien päivien lennoille. Viestimme asiakkaille suoraan muutoksista heidän lentoihinsa sitä mukaan, kun lentojen peruutuksia tehdään”, jatkoi Paajanen.

On myös todennäköistä, että lakkopäivänä mahdollisesti lennettävien lentojen maapalveluissa, kuten matkatavarakuormauksessa ja lentojen juoma- ja ruokatarjoilussa, on häiriöitä. Poliittinen lakko näkyy todennäköisesti liikenteessä myös lakkoa ympäröivinä päivinä, sillä kaikki Finnairin lennot ovat meno-paluulentoja ja lakkopäivältä peruutetun lennon aikataulun mukainen paluu voi olla myös seuraavina päivinä.

”Olemme erittäin pahoillamme siitä, että Finnairiin liittymättömät poliittiset työtaistelutoimet sotkevat asiakkaidemme työ- ja lomamatkasuunnitelmia. Suomessa on paljon myös ulkomaisia matkailijoita, ja tilanne väistämättä vaikuttaa Suomesta heille jäävään kuvaan”, päätti Paajanen.

Lue myös: