Finnairilta matkailijoille edullinen koronatesti - tarjolla Helsinki-Vantaan lentoaseman lähellä 4.8. alkaen

A321ER_10Finnair tuo markkinoille 65 euroa maksavan pika-antigeenitestin, joka hinnoittelun puolesta mahdollistaa matkalle lähtemisen yhä useammalle. Negatiivinen koronatestitulos on usean EU-maan edellytys maahantulolle. Ensivaiheessa testauspaikka on Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä, mutta jatkossa niitä on tarjolla muuallakin. Tuloksen saa digitaalisesti jo kahdessa tunnissa ja tiedot siirtyvät myös Omakantaan.

Finnair tuo 4. elokuuta lähtien matkustajilleen tarjolle edullisen koronavirustestauksen, joka mahdollistaa entistä useammalle matkasuunnitelmien toteuttamisen.

Terveystodistukset ovat tärkeä osa matkustuksen avaamista ja Finnair pyrkii testillä avaamaan matkailua entistä helpommaksi asiakkailleen. Finnarin testi on laatusertifioitu ja täyttää kansainväliset laatuvaatimukset. 

“Ennakkotestaus on monissa maissa terveysturvallisen matkustuksen edellytys, joten sen on oltava saavutettavaa ja kohtuullisen hintaista kaikille, jotka haluavat matkustaa. Finnairin uusi pika-antigeenitestauspalvelu sujuvoittaa matkalle lähtöä. Yhä useampi maa hyväksyy pika-antigeenitestauksen. Tavoitteenamme on lähiaikoina myös lisätä testauspaikkoja Suomessa,” sanoo Finnairin turvallisuusjohtaja Kaarlo Karvonen.

HOTT_6Finnair Terveyspalvelut  tekee koronatestausta Finnairin pääkonttorissa eli House of Travel and Transportation -rakennuksessa Helsinki-Vantaan lentoaseman välittömässä läheisyydessä Vantaalla osoitteessa Tietotie 9.

Testauspiste on avoinna arkisin kello 8–16 ja maksuvälineinä käyvät luotto- ja pankkikortit (Visa, Mastercard, American Express, Diners Club, JCB, Visa Electron, Maestro, Discover, UnionPay, Apple Pay ja Google Pay).

Testiajan voi jo nyt varata verkkopalvelun kautta osoitteessa finnairtest.mbooking.fi. Varauksen voi tehdä suomalaisella henkilötunnuksella tai jos sellaista ei ole, syntymäajalla.

Testin tuloksen ja englanninkielisen todistuksen saa digitaalisesti kahden tunnin sisällä, ja testitulos siirtyy myös Omakantaan.

Nenänielusta otettava pika-antigeenitesti käy useimpiin EU- ja Schengen-maihin ja sen analytiikka on nopeasti saatavilla, mikä sujuvoittaa matkalle lähdön suunnittelua.

Antigeenipikatesti havainnoi Covid-19 -viruksen osia selvittäen onko ihminen sairas. PCR-testi puolestaan havainnoi viruksen RNAta. Antigeenitesti on merkittävästi nopeampi ja halvempi. 

Finnair Terveyspalvelut on Finnairissa vuodesta 1979 omalla toimiluvallaan toiminut terveydenhuollon yksikkö. Se tarjoaa työterveyshuollon ja ilmailulääketieteen palveluita Finnair-konsernin työntekijöille sekä tekee mm. ilmailulääketieteellisiä tarkastuksia yksityisasiakkaille.


Matkustaja on vastuussa maahantulovaatimusten täyttämisestä

Eri maiden maahantulovaatimukset voi tarkistaa Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta tai maiden viranomaisten nettisivuilta.

Jotkut maat hyväksyvät ennakkotestaukseen vain PCR-testin, jota Finnair ei toistaiseksi tarjoa. PCR-testituloksen voi hankkia esimerkiksi Finnairin kumppanilta Terveystalolta tai muulta terveystoimijalta.

Matkustaja on itse vastuussa siitä, että hänellä on kohdemaan edellyttämä testitulos ja täyttää myös muut mahdolliset maahantulovaatimukset.

Lue myös: