Finnairin hallitus valitsi Montie Brewerin jatkamaan hallituksen varapuheenjohtajana

MontieBrewer_FinnairFinnair Oyj:n hallitus valitsi 18. maaliskuuta 2024 pidetyn yhtiökokouksen jälkeen ensimmäisessä kokouksessaan Montie Brewerin hallituksen varapuheenjohtajaksi. Lisäksi hallitus valitsi keskuudestaan hallituksen tarkastusvaliokunnan sekä henkilöstö- ja palkitsemisvaliokunnan jäsenet.

Finnairin hallituksen varapuheenjohtajaksi valittu Montie Brewer on toiminut tehtävässä vuodesta 2022 lähtien ja Finnairin hallituksen jäsenenä vuodesta 2018 lähtien.

Brewer (s. 1957, Business Administration) on Yhdysvaltojen kansalainen. Hän on toiminut vuosina 2004–2009 Air Canadan toimitusjohtajana ja vuosina 2002–2004 Air Canadan kaupallisena johtajana. Ennen Finnairin hallitukseen liittymistä hän vastasi United Airlinesin verkostonsuunnittelusta ja tuottojen optimisoinnista.

Brewer on lisäksi toiminut ylimmän johdon tehtävissä Northwest Airlinesilla, Republic Airlinesilla, Braniffilla ja Trans World Airlinesilla. Hän on suunnitellut ja kehittänyt lentoyhtiöiden toimintaa yli 20 lentokentällä maailmanlaajuisesti, johtanut halpalentoyhtiöitä ja uudelleenjärjestellyt onnistuneesti kolmen suuren lentoyhtiön reittiverkostot.

Brewer on toiminut hallituksen jäsenenä useissa matkailualan yrityksissä ja järjestöissä, kuten Air Lingus, Swiss International Airlines, Air Canada, Star Alliance, AirHelp ja IATA. Hän jatkaa edelleen Allegiant Travel Companyn hallituksessa.

Finnairin hallituksen järjestäytymiskokouksen muina päätöksinä tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Jukka Erlund ja muiksi jäseniksi Montie Brewer, Henrik Kjellberg, Jussi Siitonen ja Sanna Suvanto-Harsaae.

Henkilöstö- ja palkitsemisvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Hannele Jakosuo-Jansson ja muiksi jäseniksi Tiina Alahuhta-Kasko, Simon Large ja Sanna Suvanto-Harsaae.

Hallitus on arvioinut jäsentensä riippumattomuuden ja todennut, että kaikki hallituksen jäsenet ovat riippumattomia sekä yhtiöstä että sen merkittävistä osakkeenomistajista.

Lue myös: