Finnairin työntekijöiden mielenilmaus Helsinki-Vantaalla - vastaus ulkoistuksilla uhkailuun

AKT_ilmaus_1Helsinki-Vantaan lentoasemalla on käynnissä Finnairin työntekijöiden mielenilmaus, johon osallistuu poliisin arvion mukaan alkuillasta noin 100 ihmistä. He vastustavat Finnairin henkilöstöpolitiikkaa, huonoa johtamista ja työntekijöiden irtisanomisilla uhkailua. Finnairin matkustamopalvelu marssi ulos Helsinki-Vantaalla maanantaina 20. marraskuuta kello 15.00.
 
AKT_ilmaus_2Satakunta finnairilaista on kokoontunut mielenilmaukseen Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin tuloaulan sisääntulolle. Mielenilmaus on rauhallinen ja mielenosoittajat esittelevät saapuville ja lähteville matkustajille erilaisia iskulauseita liittyen Finnairin toimiin.
 
Poliisi on paikalla valvomassa tilannetta. Poliisin näkökulmasta tilanne paikalla on rauhallinen ja sujunut yhteisymmärryksessä osapuolten kesken.
 
AKT_ilmaus_7Itä-Uudenmaan poliisin mukaan mielenilmaus jatkuisi sunnintai-iltaan kello 23.00 saakka.
 
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n osasto 208 eli Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys ry protestoi Finnairin henkilöstöpolitiikkaa, huonoa johtamista ja työntekijöiden irtisanomisilla uhkailua järjestämällä matkustamohenkilökunnan ulosmarssin alkaen sunnuntaista 20. marraskuuta kello 15.
 
AKT_ilmaus_3Finnair antoi 16. marraskuuta muuutosneuvottelukutsun koskien matkustamopalvelua ja ilmoitti mahdollisesti ulkoistavansa työpaikkoja, joka tarkoittaisi jopa 450 työntekijän irtisanomista. Finnair suunnittelee siirtävänsä Thaimaan ja Pohjois-Amerikan reittien matkustamopalvelut alihankintatyöksi.
 
Tällä hetkellä AKT_ilmaus_6Finnairin matkustamopalvelu työllistää Suomessa noin 1750 työntekijää. Finnairin lennoilla työskentelee kaikkiaan noin 500 kumppaneiden työntekijää matkustamopalvelussa.

Finnair on ilmoittanut peruvansa noin 100 lentoa ulosmarssin seurauksena. Lentoja on peruttu sunnuntaina 20.11., maanantaina 21.11., sekä tiistaina 22.11.
 
Lue myös: