Helikopterikouluttaja Coptersafety valittiin vuoden uusmaalaiseksi yrittäjäksi

CopterSafety_simuhalli_1Uudenmaan liitto yhteistyökumppaneineen nostaa vuosittain esille alueen yrittäjien parhaimmiston ja kannustaa yrittäjyyteen. Vuonna 2017 palkittujen yritysten joukossa on  Helikopterilentäjien simulaattorikouluttaja Coptersafety Oy. Se otti voiton kaupan ja palvelualan yritysten sarjassa.

Vuoden uusmaalaiset yritykset palkittiin 23. marraskuuta Uudenmaan liiton vuosittaisessa kuntapäättäjien tapahtumassa, Maakuntaparlamentissa. Palkintoraati kiittää yritystä innovatiivisesta liikeideasta ja painotuksesta kansainvälisyyteen. Koulutusvienti ja rohkeat investoinnit saavat kiitosta. Uudenmaanliitto on palkinnut yrityksiä vuodesta 1993 lähtien.

Coptersafety_keskus_ilmakuvaUusmaalaiset voivat ehdottaa menestyneitä yrityksiä syksyisin. Päätökset palkittavista tekee asiantuntijaraati, jossa ovat Uudenmaan liiton lisäksi edustettuina ELY-keskus sekä alueen yrittäjäjärjestöt ja kauppakamari.

"Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä toimiva Coptersafety kouluttaa simulaattoreilla helikopterilentäjiä Suomesta ja maailmalta. Simulaattorin etuja ovat sen turvallisuus ja saasteettomuus", kertoo toimitusjohtaja Mikko Dahlman.

Vuonna 2011 perustetulla yrityksellä on käytössään kaksi simulaattoria, mutta ensi vuonna jo neljä lisää, jolloin koulutuskeskus on yksi maailman suurimmista alallaan. Yritys työllistää Vantaalla kokopäiväisesti 20 henkeä ja osa-aikaisesti kymmenen.

CopterSafety_simuhalli_2Coptersafetyn uuden koulutuskeskuksen ensimmäinen simulaattori Airbus Helicopters H125 H145 FFS -kopterisimulaattori sai viranomaishyväksynnän lokakuussa 2017 ja se on jo käytössä.

Yhtiön ensimmäinen simulaattori toimii Finnairin koulutuskeskuksen tiloissa ja vastavuoroisesti uudessa rakennuksessa toimii jo Finnair Flight Academyn uusin hankinta eli TRU Simulation + Trainingin toimittama Airbus A320 FFS-simulaattori.

Coptersafetyn tiloihin asennetaan vuoden 2018 aikana neljä simulaattoria. Niitä ovat TRU Simulation + Traininginin toimittamat AW139, AW169, H125 ja AW189 -simulaattorit.

Lue myös: