Helsingin yllä pitkästä aikaa ilmalaiva - kyseessä oli elokuvaa mainostava saksalainen Titina-zeppeliini

Titina_FlyFi_JussiKettunenSuomen yllä nähtiin perjantai-iltana 11. elokuuta sekä lauantai-iltana 12. elokuuta pitkästä aikaa ilmalaiva. Saksalaisen ilmalaivamainostuksiakin tarjoavan geo - Die Luftwerkerin Gefa Flug AS.105 GD (D-OGDL) -ilmalaiva lensi Helsingin yllä osana animaatioelokuvan mainoskampanjaa.

 

Helsingin Meripuistosta perjantaina ja lauantaina noin kello 18.30 ilmaan noussut zeppeliini mainosti Titina-terrieri pohjoisnavalla -animaatioelokuvan ensi-iltaa. Tämä kokoperheen animaatioelokuva on kansainvälisesti palkittu ja saa ensi-iltansa Suomessa 25. elokuuta 2023.
 
Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa seikkaileva Titina-terrieri on tiettävästi ensimmäinen koira Pohjoisnavalla, jonne italialaisen ilmalaivainsinöörin Umberto Nobilen ja norjalaisen tutkimusmatkailijan Roald Amundsenin retkikunta teki vaarallisen mutta menestyksekkään matkan Norge-nimisellä ilmalaivalla vuonna 1926. Helsingin yllä toteutettu mainostempaus kunnioitti Titina-koiran uskomatonta matkaa Pohjoisnavalle.

Saksalainen geo - Die Luftwerker toteuttaa erilaisia mainoskampanjoita taivaalla ja yhtenä vaihtoehtona se tarjoaa ilmalaivaa, jonka kylkeen valmistetaan suurmainos. Suomessakin käytetyn Gefa Flug AS.105 GD -ilmalaivan pituus on 41 metriä ja korkeutta sillä on noin 13 metriä.

Ennen Titina-zeppeliiniä Suomen yllä on vieraillut Peagos-tutkimusilmalaiva vuonna 2013 ja suuremman näkyvyyden nykyaikana saavuttanut vuonna 2004 Suomessa lentänyt japanilainen Yokoso-ilmalaiva. Näiden lisäksi Goodyearin ilmalaivat on nähty Suomessa kahdesti ja historiassa on myös vuoden 1930 saksalaisen Graf Zeppelinin lento Helsingin yllä.