IAG sai Aer Linguksen haltuunsa

AerLingusLentoyhtiöjätti International Airlines Group (IAG) sai haltuunsa enemmistän irlantilaisesta Aer Lingukseksta. Ryanair suostui myymään noin 30 prosentin osuutensa yhtiöstä. Nyt IAG omistaa Aer Linguksesta 95,77 prosenttia ja vetää sen pois pörssistä.

"Toivotamme Aer Linguksen tervetulleeksi IAG:hen. Se säilyy edelleen ikonisena Irlantilaisbrändinä omalla kotikentällään ja hallinnollaan. Jatkossa se on kuitenkin osa vahvaa ja tuottavaa lentoyhtiöryhmittymää", kommentoi IAG:n Willie Walsh.

"Muutos tarkoittaa uusia reittejä ja lisää työpaikkoja, jotka hyödyttävät asiakkaita, työntekijöitä ja Irlannin taloutta sekä turismia", jatkoi Walsh

Aer Lingus siirtyi18. elokuuta AERL Holding Limited:in omistukseen, joka puolestaan on täysin IAG:n omistama tytäryhtiö. Sen hallussa on 517 490 180 osaketta, joka vastaa noin 95,77 prosentin omistusosuutta Aer Linguksesta.

Nykyinen osakkeiden ostotarjous on voimassa 1. syyskuuta 2015 kello 15.00 (Irlannin aikaa) saakka.

AERL Holding Limited aikoo pyytää Aer Lingusta vetäytymään Irlannin ja Englannin pörsseistä. Tämän on määrä tapahtua aikasintaan 17. syyskuuta. Aer Lingus tulee jatkossa olemaan yksityinen yhtiö.

Vuonna 2011 muodostettu IAG on yksi maailman suurimmista lentoyhtiöryhmistä omistaen nykyisin British Airwaysin, Iberian, Vuelingin ja nyt myös Aer Linguksen. Tammikuussa 2015 IAG:n osakkaaksi nousi 9,9 prosentin osuudella myös Lähi-idän jätti Qatar Airways.

Lue myös: