IAU:n lakkotoimenpiteillä huomattavat vaikutukset Finnairin lentoihin perjantaina 10.3

Finnair_A319_pushIlmailualan unionin (IAU) ja Palvelutyönantajat Paltan väliseen Airpro Oy:tä koskevaan työehtokiistaan liittyvät perjantaille 10. maaliskuuta kello 15.00 – 19.00 ilmoitetut lakko- ja tukilakkotoimenpiteet tulevat vaikuttamaan merkittävästi Finnairin lentoihin. Finnair ei ole osapuolena kiistassa.

Toteutuessaan lakkotoimet ajoittuisivat Finnairin päivittäisen liikenteen kannalta kriittisimpään ajankohtaan, jolloin Finnairilla on yli 90 lentoa. Lakon aikana kriittisiä maapalveluita ei ole saatavilla tai niitä on saatavilla vain hyvin rajallisesti.

”Jos lakko toteutuu, joudumme valitettavasti perumaan kymmeniä lentoja perjantailta. Suunnitelmaa työstetään parhaillaan, ja kerromme peruttavista lennoista keskiviikkoillan ja torstain aikana, kun suunnitelmat valmistuvat”, kertoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

”Viestimme perutuista lennoista myös suoraan asiakkaille tekstiviestein, ja pyrimme löytämään heille sopivan uuden reitityksen.”

Asiakkaat, joilla on varaus perjantaille 10.3. tai jollekin muista ilmoitetuista lakkopäivistä (14.3. ja 17.3.), voivat halutessaan siirtää matkaansa 2.4. asti välttyäkseen matkustamasta päivinä, jolloin lakko vaikeuttaa Finnairin liikennettä.

”On todella surullista, että lakkotoimet vaikeuttavat tuhansien asiakkaidemme matkustamista keskellä kiireisintä talvimatkustussesonkia. Finnair ei ole millään tavalla osapuolena tässä kiistassa, mutta lakon vaikutukset aiheuttavat asiakkaillemme suurta huolta ja vaivaa, ja meille miljoonamenetykset. Toivomme myös, ettei lakko vaikuta Suomen maineeseen kiinnostavana matkailukohteena”, Schildt sanoo.

Lakko vaikuttaa myös tarjoiluun ja matkatavaroiden käsittelyyn

Joidenkin lentojen tarjoiluun tulee myös muutoksia lakkotoimien vuoksi: kotimaan lennoilla on vain vesitarjoilu ja Euroopan lennoilla tarjoilussa on vettä ja sämpylöitä. Ennalta tilattujen aterioiden ja tuotteiden toimituksissa on suuria vaikeuksia.

Koska myös matkatavaran käsittelyssä tulee olemaan häiriöitä, Finnair suosittelee, että asiakkaat matkustaisivat käsimatkatavaroin, mikäli mahdollista. Käsimatkatavaran painoon ja kokoon liittyvät rajoitukset ovat kuitenkin voimassa.

Lue myös: