Ilkka: Promoottori Kalle Keskinen aikoo elvyttää Kauhavan Lentäjien Juhannuksen

IMG_8300Perinteistä Lentäjien Juhannusjuhlaa vietettiin Kauhavan lentokentällä vuodesta 1945 alkaen. Vuoden 2012 tapahtuma jäi viimeiseksi, kun Puolustusvoimat oli ilmoittanut luopuvansa tukikohdasta. Nyt useita ilmailutapahtumia järjestämässä ollut promoottori Kalle Keskinen aikoo elvyttää keskikesän lentonäytöksen, kertoo Ilkka-lehti.

Keskisen nykyinen yritys Loud N’ Live Promotions Oy järjestää lentänäytöksestä tiedotustilausuuden ensi viikon torstaina Kauhavalla. Myös lentokentän nykyiset omistajat ja tapahtuman aiemmat järjestäjät ovat lehden tietojen mukaan osallisina hankkeessa.

Ilkan mukaan idean Lentäjien Juhannuksen elvyttämisestä keksi Kallen isä, sijoittajanakin tunnettu Jaakko Keskinen.

Finavia on myynyt Kauhavan lentoaseman  alueen ja kiinteistöt eteläpohjalaiselle Kasvuyrittäjät Oy:lle. Ne siirtyivät 1. tammikuuta 2015 lentoasemaverkostosta uuden yrityksen omaisuudeksi. Lentoasema-alueen käyttöön ottava LSK Business Park on aiemmin kertonut tavoitteekseen kansainväliseen lentoliikenteeseen liittyvän toiminnan.

Lentäjien Juhannus toi vuosien varrella Suomeen merkittävän määrän ulkomaisia sotilaskoneita. Esimerkiksi viimeisessä vuoden 2012 tapahtumassa oli pääesiintyjänä sveitsiläinen Patrouille Suisse.

Järjestäjien läheiset yhteydet Ilmavoimiin tarkoittivat myös hyviä suhteita ulkomaisiin toimijoihin. Joka vuosi järjestettävän lentonäytöksen järjestelyt hoituivat myös rutiinilla.

Ilkka-lehden uutinen

Lue myös: