Kaivari 2017 -näytös oli Suomen suurin yleisötapahtuma - keräsi 130 000 katsojaa

Kaivari_ilmakuvaSuomen Ilmailumuseo järjesti 9. kesäkuuta 2017 maamme historian suurimman yleisötapahtuman. Kaivari 2017 -lentonäytös keräsi Kaivopuiston rannoille 130 000 katsojaa. Aktiivinen ja ilmailuun innostava museo haki tapahtumalla myös näkyvyyttä uuteen SIM2020-rakennushankkeeseen.<--break- />

Ilmailumuseon asettama tavoite tapahtumalle oli 100 000 katsojaa, nyt se ylittyi reilusti. Kyseessä on luonnollisesti arvio, mutta sen mukaan Kaivopuiston alueelle saapui 130 000 katsojaa. Lisäksi näytös näkyi tuhansille muille koko eteläisessä Helsingissä.

Samaan aikaan tapahtumasta lähetettyjä suoria nettilähetyksiä seurasi satoja tuhansia katsojia.

KAS_RA_MKyyronen”Tapahtuman suosio ylitti huimimmatkin toiveemme. Museon yhtenä tavoitteena on herättää kiinnostus ilmailuun ja ilmailuhistoriaan. Toivomme, että tämä tapahtuma osaltaan edistää uuden ilmailumuseon toteutumista,” Suomen Ilmailumuseon museonjohtaja Markku Kyyrönen kuvailee tapahtumaa.

”Kiitokset esiintyjille, yhteistyökumppaneille, vapaaehtoisille ja ennen kaikkea upealle yleisöllemme”.

KAS_100k Kaivopuiston lentonäytös esitteli lähes kaikkia ilmailun lajeja aina moottoroiduista varjoliitimistä hävittäjäkoneisiin. Ainutlaatuisen ohjelman lisäksi loistava sää houkutti suuren yleisömäärän liikkeelle.

Aurinkoinen ja kohtuullisen lämmin sää sai ihmiset viihtymään rannoilla ja puistoissa.

Liikkeellä oli paljon lapsiperheitä ja tapahtuma sujui kaikin puolin leppoisasti. Poliisin mukaan kaikki sujui mallikkaasti ilman suurempia järjestyshäiriöitä.


Uudishanke SIM2020 -hankesuunnitteluvaiheessa

Nayttelyhalli-nro2-yleiskuva_suomenilmailumuseoSuomen Ilmailumuseo on viimevuosina toiminut erittäin aktiivisesti ja kasvattanut kävijämääriään. Jättimäisellä lentonäytöstapahtumalla halutaan osoittaa mm. että osaamista löytyy ja samalla nostetaan pinnalle suurhanketta uuden ilmailumuseon rakentamiseksi Aviapolikseen Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeeseen.

Ilmailumuseo muutti nykyiselle paikalleen vuonna 1981. Sittemmin tiloja on laajennettu useaan otteeseen. Nykyiset päänäyttelyhallit ovat lämmittämättömät, joka tekee olosuhteista epäsuotuisat niin museoesineille kuin näyttelyvieraillekin. Alunperinkin edullisesti ja osin talkootyönä rakennettujen tilojen ikääntyminen aiheuttaa jatkuvasti lisää  ongelmia museon toiminnalle.

SIM_SvWVuonna 2012 Suomen Ilmailumuseosäätiön hallitus päätti käynnistää uudisrakennushankkeen uusien ajanmukaisten tilojen saamiseksi Suomen Ilmailumuseolle.

SIM2020 (Suomen Ilmailumuseo 2020) uudistushankkeen tavoitteena on uuden museon rakentaminen ja uuden ilmailun kansallisen kokoelmakeskuksen perustaminen. Uusi Ilmailumuseo varmistaisi yhteisten ilmailumuistojen säilyttämisen ja välittämisen tuleville sukupolville.

Hankkeelle pyritään saamaan kokoon rahoitusta niin julkiselta, kuin yksityiseltäkin puolelta. Yksi merkittävä etappi hankkeessa oli näkyvyyden saaminen Kaivopuiston lentonäytöksellä-

SIM2020-hanke on mukana myös Opetus- ja Kulttuuriministeriön investointiohjelmassa. MH

Lue myös: