Kiinalainen Sichuan Airlines avaa odotetusti reitin Chengdusta Helsinkiin ja edelleen Kööpenhaminaan

SichuanA320(päivittynyt 11.9.) Kolmas kiinalaisyhtiö avaa odotetun reitin Helsinki-Vantaalle syyskuussa 2019. Sichuan Airlines lentää Kiinan Chengdusta Helsinki-Vantaan kautta Kööpenhaminaan ja takaisin samaa reittiä Kiinalaisyhtiöistä Suomeen lennot ovat kuluvan vuoden aikana aloittaneet jo Tibet Airlines ja Juneyao Air.

Sichuan Airlinesin avauslento 3U8271 saapuu Chengdusta Helsinki-Vantaalle aikaisin maanantaiaamuna16. syyskuuta 2019. Suomesta lento jatkaa aamun aikana edelleen Kööpenhaminaa. Reittiä lennetään kahdesti viikossa Airbus A330 -koneilla. Lentopäivät ovat maanantai ja perjantai.

Nykyisin Sichuan lentää jo reittiä Chengusta Kööpenhaminaan. Jatkossa se siis hyödyntäisi ilmailun viidettä vapautta reittiosuudella Helsinki-Kööpenhamina-Helsinki.

Vaikka kyseessä on lento Euroopan sisällä niin lento lähtee ja saapuuHelsinki-Vantaalla sekä Kööpenhaminassa non-Schengen puolelta. Lennon matkustajilla tulee siis olla Schengenin rajasäännösten mukaisesti mukana voimassaoleva passi.

Sichuan Airlines on Länsi-Kiinan alueen suurimpia lentoyhtiöitä ja se kotikenttä on Chengdun Shuangliu. Muita liikenteen solmukohtia Sichuanilla ovat Chongqing ja Kunming. Yhtiö on perustettu vuonna 1986 ja lennot se aloitti vuonna 1988. Sen laivastossa on yli 150 lentokonetta, joilla operoidaan noin 100 kohteeseen.

Sichuan Airlinesista omistaa 39 prosenttia China Southern Airlines, joka on kolmas Suomen ja Kiinan väliseen lentoliikenteeseen nimetty yhtiö. Se lisättiin lentoliikennesopimuksen piiriin joulukuussa 2018. China Southern Airlines on myös aloittanut laajan codeshare-yhteistyön Finnairin kanssa.

Tammikuussa 2019 julkistiin toimintasuunnitelma Kiinan ja Suomen kahdenvälisen ilmailukumppanuuden edistämisestä. Suunnitelman tavoitteena on tehdä maiden välisestä yhteistyöstä tehokkaampaa ja tulosorientoitunutta.

Päivitys11.9: Tarkennettu ilmailun viidennen vapauden reittiosuutta ja passivaatimuksia.

Lue myös aikaisempi uutisemme kesäkuulta, jossa kerroimme Sichuanin reittiavauksesta sekä aiheeseen liittyvät muut uutiset: