Kittilän lentoaseman terminaalilaajennus avataan 22. marraskuuta - kapasiteetti kasvaa

KTT_terminaali_outside_2018_FinaviaKittilän lentoaseman  uusi terminaalilaajennus avataan 22. marraskuuta 2018. Kyseessä on merkittävä kapasieettia kasvattava muutos. Muutokset asematasolla ja lentoliikennealueilla valmistuivat jo aiemmin. Kittilä pystyy talvikauden aikana vastaanottamaan aiempaa suuremman matkustajamäärän.

Kittilän lentoasemalla tehdyt muutokset ovat osa Finavian 55 miljoonan euron investointiohjelmaa Lapin lentoasemilla. Kittilään tehty investointi on 20 miljoonaa euroa. Suurempia muutoksia tehdään investointiohjelmassa myös Rovaniemellä ja Ivalossa.

"Finavialle on tärkeää, että voimme lentoasemillamme tarjota sekä kansainvälisille että suomalaisille matkustajille poikkeuksellisen laadukkaan asiakaskokemuksen. Haluamme palvella asiakkaitamme ilolla ja tunteella sekä tarjota heille viihtyisät ja toimivat tilat, jotta matkustaminen sujuisi mukavasti ja mutkattomasti", sanoo Finavian liiketoimintajohtaja Jani Jolkkonen.

 Ensimmäisenä Finavian investointiohjelmasta valmistuvat Kittilän lentoaseman laajennukset. Uutta, avaraa matkustajatilaa avataan 22. marraskuuta, jolloin 1 500 neliön suuruinen laajennusosa otetaan lähtevien matkustajien käyttöön.

KTT_terminaali_inside_2018_Finavia Alueella avaa ovensa Lapland Hotelsin operoima kahvila-ravintola, joka tarjoaa niin lappilaisia herkkuja kuin kansainvälisiä makujakin. Monipuoliselta listalta löytyy esimerkiksi poroa, suomalaisia marjoja, salaattia, hampurilaisia ja lasten annoksia. Kahvila-ravintolasta saa mukaansa myös pohjoisen tuliaisia ja matkamuistoja.

Finavia on panostanut myös terminaalin odotustilojen sisustukseen. Matkustajien ihasteltavaksi tulevat muun muassa viherseinä ja Lapin kaunista luontoa jättimaisematapettina. Lapsiperheiden keidas on nykyaikainen leikkipaikka, jossa voi odotella lentoa kaikessa rauhassa interaktiivisia pelejä pelaten.

Kittilän terminaalilaajennuksen toinen osa avataan parin kuukauden kuluttua. Tuolloin otetaan käyttöön lisää tilaa 500 neliömetrin verran. Alueelle avataan reilunkokoinen passintarkastus saapuville matkustajille.

KTT_asematassoTerminaalitilojen lisäksi marraskuussa 2018 valmistuneen asematasolaajennuksen myötä  lentokoneille saatiin lisää seisontapaikkoja ja kiitotiekapasiteettia. Kittilässä voi nyt pysäköidä yhtä aikaa 12 lentokonetta, mikä edesauttaa nopeaa ja sujuvaa koneiden lastausta ja purkua. Liikenteen sujuvuutta parantamaan rakennettiin myös lyhyt rullaustie G.

 Laajennustyöt jatkuvat vielä Kittilässä. Lentoasemalle rakennetaan uusi noin kilometrin pituinen rullaustie. Se nostaa kiitotien käyttöasetta merkittävästi. Rullaustie T valmistuu vuoden 2019 joulusesonkiin.

KTT_apron_1Edellisten lisäksi lentoliikennekapasiteetti kasvatettiin alkuvuodesta käyttöönotetulla tornitutkapalvelulla, jonka myötä lähtevien ja saapuvien lentokoneidein välisiä porrastuksia saatiin pienennettyä merkittävästi.

 Jani Jolkkonen on tyytyväinen, että Kittilän lentoaseman rakennusurakka on pysynyt aikataulussaan huolimatta siitä, että se oli poikkeuksellisen tiukka.

 Kittilän lentoaseman terminaalilaajennuksen ovat suunnitelleet oululaiset Arkkitehtitoimisto Karsikas ja Alt Arkkitehdit. Urakoitsijana toimii Rakennus-Bergman Pellosta. Asematasolaajennuksen on suunnitellut A-insinöörit ja rakennusurakasta vastaavat YIT ja Destia.

Finavian kaksivuotinen investointiohjelma Lapin lentoasemilla on suuruudeltaan 55 miljoonaa euroa. Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemille tehdään tuntuvat laajennukset ja palveluja lisätään vastaamaan voimakkaasti kasvavia matkustajamääriä. Rakennustyöt käynnistyivät kaikilla lentoasemilla keväällä 2018 ja saadaan päätökseen vuoden 2019 loppuun mennessä.

Lue myös: