Lääkärikopteri osui voimalinjaan Norjassa - kaksi menehtyi onnettomuudessa

EC135_2_norskluftambulanse(päivitynyt 18.17) Norsk Luftambulansenin Airbus Helicopters EC135P2+ -kopteri on tiistaina 14. tammikuuta törmännyt voimalinjaan Sollihøgdassa lähellä Osloa. Turmassa sai surmansa kaksi ihmistä. Kopteri oli matkalla antamaan apua kuorma-auto-onnettomuuden uhreille. EC135:ssä oli mukana kolme miehistön jäsentä.

Onnettomuus tapahtui kello 11 maissa paikallista aikaa. Poliisi ja pelastusyksiköt olivat jo paikalla avustamassa auto-onnettomuuden uhria.

Lääkintäkopterit operoivat usein matalalla ja laskeutuvat valmistelemattomiin paikkoihin. Norjalaismedian mukaan kopteri oli laskeutumassa, kun se osui voimalinjaan ja syöksyi maahan.

Lähestymisestä kuvatusta videosta näkyy, miten pääroottori osuu kipinöiden johtimiin. EC135:n hylky putosi tienpenkalle lähelle Sønsterud-tunnelin suuaukkoa E16-tiellä.

Google Street View -kuvan (linkki alla) perusteella voimalinja kulkee tunnelin suussa olevan notkelman yli ja on erittäin vaikeasti havaittavissa. Hylky putosi tien viereen suoraan linjan alapuolelle.

Henkiin jäänyt miehistön jäsen loukkaantui onnettomuudessa pahoin. Hänet vietiin sairaalaan yhdessä kuorma-auton kuljettajan kanssa.

Samanlaisia kaksimoottorisia Airbus Helicopters (aiemmin Eurocopter) EC135 -helikoptereita on käytössä Suomessa.

Linkki Google Street View -näkymään (kuva vapaasti käänneltävissä)