Laivastoaan kovasti uudistava Air India panostaa voimakkaasti Pohjois-Amerikan kohteisiin

Air-IndiaMittavan laivastouudistuksen käynnistänyt ja Vihaan.AI -liiketoimintasuunnitelmallaan kannattavaan kasvuun tähtäävä Air India panostaa vahvasti Intian ja Pohjois-Amerikan väliseen liikenteeseen. Verkostoa on palautettu myös Euroopan suuntaan. Intialaisyhtiö vastaanottaa kuluvan vuoden aikana ensimmäiset Airbus A350-koneensa.

Uusimpien loppuvuonna 2022 ja alkuvuodesta 2023 tehtyjen reittiavausten myötä Air India tarjoaa jo 47 suoraa lentoa viikossa Intian ja Yhdysvaltain välillä. Uusia yhteyksiä on avattu erityisesti Mumbaista, joka yhdistyy nykyisin mm. New Yorkin JFK:lle ja Newarkiin sekä San Franciscoon.

Air India kehittääkin Mumbaista entistä tärkeämpää liikenteen solmukohtaa kotimaan ja kansainvälisten lentojen osalta. Uusia reittejä Mumbaista on avattu myös Eurooppaan ja kohteina ovat Frankfurt ja Pariisi.

Air Indian liikenteen pääsolmukohta on edelleen Delhi, josta on tarjolla lentoja mm. New Yorkin JFK:lle, Newarkiin, Washingtoniin, San Franciscoon ja Chicagoon. Alkuvuoden 2023 aikana Air India on palauttanut lentoyhteyksiä Delhistä myös Eurooppaan, jossa uusina kohteina ovat Wien ja Milano.

Edellämainittujen Yhdysvaltain-reittien lisäksi Air India lentää myös Bengalurusta San Franciscoon.

Euroopassa Air India lentää jo seitsemään kohteeseen tarjoten kaikkiaan 48 viikkovuoroa kohteisiin Isossa-Britanniassa ja 34 viikkovuoroa Manner-Euroopan kohteissa. Air India lentää lisäksi 14 viikkovuoroa Kanadaan, jossa kohteina ovat Toronto ja Vancouver.

Tata-konserni julkisti helmikuussa 2023 mittavat 540 lentokonetta optioneen sisältävät aiesopimukset Airbusin ja Boeingin kanssa. Ensimmäiset toimitukset alkavat loppuvuodesta 2023 ja pääosa koneista on määrä toimittaa vuodesta 2025 lähtien. Air India on jo aiemmin vastaanottanut leasingyhtiöiltä 11 Boeing 777-laajarunkokonetta ja 25 Airbus A320-konetta kasvattaakseen laivastoaan laajenevan verkoston tarpeisiin.

Viisivuotisella Vihaan.AI -liiketoimintasuunnitelman avulla Air Indian on määrä saavuttaa kannattava ja kestävä kasvu sekä nousta markkinajohtajaksi ja maailman luokan lentoyhtiöksi intialaisella sydämellä. Uudistuksilla ja entistä paremmalla matkustuskokemuksella Air India voi nousta haastamaan muita Intiaan lentäviä eurooppalaisia ja amerikkalaisia operaattoreita.

Air Indian edeltäjä Tata Aviation Service perustettiin vuonna 1932. Star Allianceen kuuluva Air India oli historiansa aikana 69 vuotta valtion yhtiö, jonka jälkeen tammikuussa 2022 Tata-konserni hankki sen takaisin omistukseensa.

Lue myös: