Lappeenrannan lentokentän siirto pois Finavialta etenee

Finavia_sign_2Lappeenrannan ja Utin lentoasemien päällikkö Petteri Lehti siirtyy 1. tammikuuta 2015 alkaen puoleksi vuodeksi Lappeenrannan kaupungin palvelukseen. Uusi työ tähtää lentoaseman siirtämiseen pois Finavian hallinnnasta. Molemmat lentoasemat saavat sijaisen hoitamaan päällikön tehtäviä.

Petteri Lehti siirtyy asiantuntijatehtäviin seutukunnan hankkeeseen, jonka tavoitteena on lentoaseman siirtäminen säätiön vastuulle.

Liikenne- ja viestintäministeriö, Finavia Oyj, Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto allekirjoittivat asiaa koskevan yhteistoimintasopimuksen 10. lokakuuta. Aiesopimuksen mukaan osapuolet alkavat valmistella Lappeenrannan lentoaseman liiketoiminnan kauppaa. Tavoitteena on, että vastuu siirtyisi alueelle 1.1.2016.

Lappeenrannan lentoasemalta ei ole tällä hetkellä liikennettä Helsinki-Vantaan lentoasemalle eikä se näin ollen ole Finavian verkostoperiaatteen hengen mukainen lentoasema.

Lappeenrannan lentoaseman päällikön sijaisena toimii Sari Joronen. Hän on aikaisemmin toiminut Airpron Station Supervisorina.  Utin lentoaseman päällikön sijaisuutta hoitaa Erkki Teitto. Lappeenrannan lentoaseman kunnossapidon työnjohtajana toimii Timo Peräkylä.

Lue myös: