Lentoliikenne Savonlinnaan jatkuu

Embraer_120_embraerSavonlinnan kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen osallistumisesta lentoliikenteen rahoittamiseen Savonlinnan ja Helsinki-Vantaan välillä. Reittiä on tulossa operoimaan unkarilainen Budapest Aircraft Service (BASe). Liikenne- ja viestintäministeriön osalta päätökset tehtiin 9. syyskuuta.

Savonlinnan kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan esityksen lentoliikenteen rahoittamisesta kokouksessaan 22. syyskuuta. Hankinnan arvioitu kokonaishinta on 3 036 528 euroa, josta Liikenne- ja viestintäministeriö rahoittaa enintään puolet 1 518 264 euroa. Savonlinna jatkaa neuvotteluja valtionosuuden kasvattamisesta

Alkavan sopimuskauden aikaväli on 1.10.2014 – 31.12.2015.Reittiä operoiva Budapest Aircraft Service (BASe) käyttää Embraer EMB 120 Brasilia -koneita. Savonlinnan alueen elinkeinoelämän tulisi jatkossa käyttää reittiyhteyttä aiempaa enemmän.

Liikenne- ja viestintäministeriön hankintapäätöksen taustalla on Helsingin ja Savonlinnan väliselle säännölliselle lentoliikenteelle asetettu julkisen palvelun velvoite. EU sallii lentojen tukemisen vain velvoitteen kautta.

EU-säännösten mukaan velvoite voidaan asettaa, jos reittiä pidetään ehdottoman tärkeänä alueen taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle, ja jos liikennettä ei pystytä hoitamaan kaupallisesti kannattavasti. Palveluvelvoitteessa määrätään muun muassa vuorotiheydestä, koneen paikkamäärästä ja lippujen enimmäishinnasta.

Lue myös: