Matkakokemukseen panostava Finavia toi Legot ja koodaamisen Helsinki-Vantaan syyslomamatkalaisille

Lego_yleis_2Lego-robotit liikkuvat Helsinki-Vantaalla syyslomaviikonloppuna 12.-14. lokakuuta Reaktorin kanssa yhteityössä perustetussa robottikoodikoulussa. Sen tarkoituksena on antaa 7-12 vuotiaille lapsille mahdollisuus tutustua teknologiaan ja koodaamisen perusteisiin matalalla kynnyksellä ammattilaisten opastuksessa.


Lego_rata_1Finavia on erilaisilla tempauksilla panostanut Helsinki-Vantaan lentoaseman viihtyvyyteen ja niissä on usein huomioitu myös lapsiperheiden tarpeita. Kovassa kilpailussa haetaan erilaisia keinoja erottua joukosta.

Legot ja koodaaminen on tuotu jo monikäyttötilaksi profiloituneeseen Kainuu Loungeen lähtöportin 31 läheisyyteen. Samassa tilassa toimii myös Book Swap -kirjanvaihtopiste. Kainuu Loungessa on esitelty aiemmin mm. Joogastudiota ja lentomatkustajan levähdyspaikka -hanketta.

LEGO_ohjeetKoodausta opetetaan Reaktorin ja LEGOn yhteisellä koodikoulukonseptilla, jossa lapsi opastaa kahta robottia, Vernietä ja Roveria, Reaktorin suunnitteleman ja toteuttaman applikaation avulla suorittamaan joukon tehtäviä. Robottikoodikoulu on avoinna 12.–14.10. kello 14–16.

Koodaamisen merkitystä esittelevän robottikoodikoulun tarkoituksena on antaa lapsille mahdollisuus tutustua teknologiaan matalalla kynnyksellä.

Koodausta ja sen mahdollistamaa toiminnallisuutta opetetaan ammattilaisten opastuksessa Reaktorin ja LEGO:n yhteisellä koodikoulukonseptilla. Siinä lapsi opastaa kahta LEGO Boost -robottia, Vernietä ja Roveria, suorittamaan joukon tehtäviä.

LEGO_yleis_1Vanhemman tai huoltajan tulee olla lapsen mukana - robottikoodikoulun vetäjät ohjeistavat samanaikaisesti monia lapsia, joten oman vanhemman apu auttaa mm. ohjeiden muistamisessa. Koodikoulu kestää noin 15 minuuttia kerrallaan lapsen innostuksesta riippuen.

Samanlaiset Lego-robotit on ostettavissa tuotteita myyvistä liikkeistä ja niihin saa Legon valmistaman ohjelmiston.

Robottikoulussa käytössä on Reaktorin kehittämä versio -ohjelmistosta sekä erikseen tätä varten toteutettu pelialusta. Reaktorin sovellus on suunniteltu helppokäyttöiseksi juuri lapsille ja se opettaa yksinkertaisesti koodaamisen perusaskeleita neljän erilaisen ja vaikeutuvan tehtävän avulla. Tarkoituksena on samalla lisätä ymmärrystä siitä, miten digitaalinen ja fyysinen maailma yhdistyvät teknologian avulla.

 "Meistä on upeaa, että Helsinki-Vantaan lentoasemalla kokeillaan ensimmäisenä maailmassa robottikoodikoulua. Syysloman alkaessa perheillä on mahdollisuus ennen lentoa käydä oppimassa uutta. Asiakaskokemuksen kehitykseen kuuluvat myös erilaiset kokeilut, jotka edesauttavat lapsiperheiden viihtyvyyttä lentoasemalla", kertoo Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman asiakaskokemuksesta vastaava päällikkö Johanna Laakso.

Lego_koodaus "Teknologia kytkeytyy koko ajan tiiviimmäksi osaksi jokapäiväistä elämäämme, mutta siihen liittyy edelleen paljon mystiikkaa ja epätietoisuutta. Tehokas keino muuttaa suhtautumistamme on vaikuttaa tällaisten mielikuvien syntyyn jo varhaisessa vaiheessa. Siksi haluammekin tarjota lapsille mahdollisuuden tutustua koodaamiseen hauskalla ja innostavalla tavalla", kertoo Reaktorin johtava palvelumuotoilija Marjo Mansén.

"LEGOn ja Reaktorin kumppanuus tuli varsin luontevasti. Lego on jo vuosikymmenten ajan opettanut lapsia leikin avulla ja Reaktor puolestaan käynnisti vuonna 2014 koodikoululiikehdinnän, jonka ansiosta jo sadat lapset ympäri maailmaa ovat saaneet tutustua ohjelmointiin hauskalla tavalla. Olemme valtavan innoissamme yhteisestä hankkeesta”, jatkaa Mansén.

Lego_robotit_ja_rataReaktor x LEGO koodikoulu tuo LEGO leikkeihin uuden ulottuvuuden. Haluamme yhteistyössä Reaktorin ja Helsinki-Vantaan lentoaseman kanssa tarjota lapsille mahdollisuuden tutustua oppimisen loputtomiin mahdollisuuksiin, joita myös LEGO-palikat tarjoavat”, iloitsee LEGO Boostin pohjoismaiden tuoteryhmäpäällikkö Katrine Mølkjær.

Reaktor on tehnyt jo pidemmän aikaa yhteistyötä ilmailualan toimijoiden kanssa. Sen käsialaa on mm. Finnairin mobiilisovellus ja A350-koneiden IFE-järjestelmän Nordic Sky-portaali. Reaktorilla on Finavian kanssa myös muita yhteishankkeita.