Matkamessuilla lähes 67 000 kävijää

Matka16_1Matkamessut ja samaan aikaan järjestetyt Caravan-messut kokosivat Messukeskukseen Helsinkiin matkailusta ja matkailuajoneuvoista kiinnostuneita kuluttajia. Messuilla vieraili viikonlopun aikana lähes 67 000 kävijää. 43 prosenttia heistä kertoi tutustuneensa kuljetustarjontaan kuten lentoyhtiöihin.

TNS Gallupin tekemän Matkamessujen kävijätutkimuksen mukaan 69 % kävijöistä ilmoitti tutustuneensa messuilla Euroopan kohteisiin, 56 % kotimaan kohteisiin, 49 % kaukokohteisiin ja 43 % lento-, laiva- ja muihin kuljetusyhtiöihin.

Messuilta etsitään tietoa erityisesti ensi kesän (44 %) ja kevään (41 %) matkoista. 17 % ilmoitti etsivänsä matkaa jo ensi talvelle.

80 % messukävijöistä kertoo käyttävänsä tänä vuonna matkailuun rahaa saman verran tai enemmän kuin viime vuonna. Kaksi kolmesta messukävijästä sanoo, että messuilla on vaikutusta tulevan matkavarauksen tekemiseen.

Kävijöistä 83 % pitää tärkeänä sitä, että messuilla voi tutustua kotimaan matkakohteisiin. Kävijöitä kiinnostavat erityisesti kotimaan luontokohteet (37 %), kaupunkilomat kotimaassa (36 %) sekä tapahtumat ja kulttuuritarjonta (35 %).

Kävijöiden mukaan tärkeitä syitä tulla messuilla ovat matkoista unelmoiminen (80 %), erilaiset elämykset (78 %) sekä matkatarjoukset (73 %). Kolme neljästä kävijästä pitää tärkeänä sitä, että messuilla voi tavata matkailuasiantuntijoita kasvokkain.

"Pakkasesta ja lumisateesta huolimatta ihmiset olivat lähteneet messuille etsimään ideoita ja kimmokkeita tuleville matkoille. Matkamessuilla on suuri merkitys kuluttajien ja alan ammattilaisten tapaamispaikkana. Mukana oli yli 80 eri maata sekä kattava otos kotimaan kiinnostavimpia matkakohteita", totesi Heli Mäki-Fränti Suomen Matkatoimistoalan liitosta.

Matkamessujen kävijätutkimuksen toteutti TNS Gallup. Tutkimukseen vastasi 300 messuvierasta.

Ensi vuoden Matka- ja Caravan-messut järjestetään 19.–22.1.2017.