Meripelastusharjoitus tuo Rajan ja Maavoimien helikopterit Nauvon ja Korppoon ympäristöön

UTJR_NH90_vinssausLänsi-Suomen merivartiosto järjestää yhdessä Utin jääkärirykmentin kanssa Janette 18 -meripelastus- ja vinssausharjoituksen Nauvon ja Korppoon välisellä merialueella torstaina 15. marraskuuta.

Maalialuksina Pärnäisistä etelään järjestettävässä harjoituksessa toimivat Rajavartiolaitoksen vartiolaivat Tursas ja Uisko. Maalihenkilöinä on Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisia, yhteensä yli 120 henkeä. Harjoituksen johtaa Meripelastuskeskus Turku (MRCC).

Harjoitusskenaariossa kaksi alusta on törmännyt ja kumpikin on syttynyt palamaan. Matkustajia on evakuoitu pois maalialuksilta pelastuslautoille ja luodoille.

RAJA_SAR_kaksi_H125Utin Helikopteripataljoonan NH90-helikopterit sekä Rajavartiolaitoksen H215 -meripelastushelikopteri vinssaavat maalihenkilöitä kohteista ja lennättävät heidät joko Nauvon Pärnäisiin tai Turkuun. Harjoituksen toiminnallinen osuus alkaa noin kello 13 jatkuen iltaan noin kello 19 saakka.

Harjoitusalueella liikkuu runsaasti viranomaisten ja vapaaehtoisten meripelastajien kalustoa sekä useita helikoptereita.

Utin helikopteripataljoona osallistuu parhaillaan myös Shark 18 -meritoimintaharjoitukseen, joka päättyy 16. marraskuuta. Siinä harjoitellaan Suomenlahdella Porvoon edustalla mutta myös pääkaupunkiseudulla.

Lue myös: