Mielenosoitus esti väliaikaisesti kulun lähtöselvitystiskille Helsinki-Vantaalla 8. helmikuuta

Poliisi_pukuHelsinki-Vantaan lentokentän terminaalissa järjestettiin pienimuotoinen mielenilmaus torstaina 8. helmikuuta 2024. Tämä esti väliaikaisesti pääsyn lähtöaulan lähtöselvityspisteille. Mielenosoitukset terminaalissa eivät ole sallittuja. 

Poliisi sai torstaina noin kello 17 ilmoituksen mielenosoituksesta Helsinki-Vantaan lentokentän lähtöselvitysaulassa. Poliisi ei ollut saanut mielenosoituksesta ilmoitusta ennalta.

Mielenosoittajia oli paikalla noin 15, ja mielenosoitus esti väliaikaisesti kulun lähtöselvitystiskille. Poliisi osoitti sopivamman paikan mielenosoittajille. Mielenosoitus oli ohi kello 18 mennessä.

Helsinki-Vantaan lentoaseman erityisluonteen vuoksi poliisi varautuu mielenosoituksiin aina riittävillä resursseilla. 

Yleistä järjestystä ja turvallisuutta Helsinki-Vantaan lentoasemalla ylläpitää Itä-Uudenmaan poliisilaitos. Lentoaseman toimintaa turvaavat osaltaan myös Rajavartiolaitos ja Tulli.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla saa osoittaa mieltään, mutta mielenosoituksia saa järjestää vain lentoaseman yleisillä alueilla. Mielenosoituksia ei saa järjestää yleisöltä suljetuilla alueilla.

Lentoaseman terminaalin sisätiloissa tai läheisyydessä ei voi osoittaa mieltään, koska siitä voi aiheutua vaaraa tai kohtuutonta häiriötä matkustajille, sivullisille, liikenteelle tai lentoaseman toiminnalle. 

Poliisi osoittaa mielenosoitukselle sopivamman paikan, jos mielenosoitus järjestetään lentoaseman sisätiloissa tai sisääntuloväylien läheisyydessä. Poliisi neuvottelee tällaisissa tilanteissa sopivammasta mielenosoituspaikasta järjestäjän kanssa.