Norwegian aikoo puolittaa kaukomatkailun hinnat

photo(1)Norwegianin toimitusjohtaja Bjorn Kjos kertoo yhtiönsä aikovan puolittaa kaukoliikenteen kustannukset ja matkojen hinnat. Norwegian Air Shuttle on tilannut Boeingilta kuusi uutta 787-8 Dreamlineria, jotka toimitusjohtaja Kjos nimeää kaukoliikenteen "game changereiksi".
 
Norwegian ja Boeing esittelivät uutta konetta Boeingin Dream Tourilla Oslossa. Kovassa kasvussa oleva Norwegian vastaanottaa ensimmäisen Dreamlinerinsa vuoden 2013 ensimmäisen neljänneksen aikana.
 
photo(2)Toinen koneyksilö liittyy laivastoon talvella 2013. Kaikkiaan yhtiö on vuokrannut kolme 787-konetta leasingyhtiö ILFC:ltä ja lisäksi sillä on Boeingilta osto-oikeus kolmeen koneeseen. Kjos ja Boeingin Michael Fleming kehuvat uuden konetyypin alhaisia operointikustannuksia. joilla pelikenttää mullistetaan.
 
Norwegianin toimintamallilla kaukoliikenteen kustannustason pitäisi olla jopa puolet vähemmän kuin kilpailijoilla. Säästöt aiotaan siirtää suoraan lentolippujen hintoihin.
 
photo(3)Ensimmäiset reitit on määrä avata syksyn 2013 aikana. Uudet kaukoliikennereitit ovat Bangkok-Tukholma, Bangkok-Oslo ja Oslo-New York. Kjosin mukaan Aasiassa on suuri määrä nousevaa matkustajapotentiaalia, josta Norwegian aikoo ottaa oman osansa ja kuljettaa matkustajat Lontoon ja Frankfurtin sijaan Skandinaviaan. Suurimman kasvun uskotaan tulevan Kiinasta, Vietnamista, Intiasta ja Thaimaasta.
 
 
Norwegianin tavoitteena on täyttää koneet vapaa-ajan matkustajilla, eikä sillä ole tarkoitus kilpailla suoraan esimerkiksi Finnairin kanssa. Kjos kehuu Finnairin rakentamaa business-mallia erinomaiseksi mutta yhteistyötä ei hänen mukaansa ole sen enempää vireillä.
 
Kjosin mielessä on myös ajatus isommasta kaukoliikennelaivastosta ja nekin ovat ehdottomasti Boeingin Dreamlinereita. Neuvottelut ovat kesken ja lisäkoneostot selviävät lähiaikoina.