Norwegian avaa uuden solmukohdan Barcelonaan – lisää lentoja myös Helsinkiin

NorwegianNorwegian jatkaa kasvuaan Euroopassa ja avaa uuden liikenteen solmukohdan Barcelonaan kevään 2014 aikana. Tiedossa on myös lisää lentoja Helsingin ja Barcelonan välillä. Uuden solmukohdan myötä yhtiö avaa myös uudet reitit Barcelonasta Oslon lähellä sijaitsevaan Sandefjord Torpiin, Hampuriin, Berliiniin ja Varsovaan.

Barcelona on Norwegianin kuudes solmukohta Espanjassa. Muut solmukohdat ovat Madrid, Alicante, Malaga, Las Palmas ja Teneriffa. Espanjan toimintojen laajentaminen koskee myös suomalaisia matkustajia. Huhtikuusta 2014 lähtien Helsingistä Barcelonaan pääsee joka päivä.

"Avaamme solmukohdan Barcelonaan, koska kysyntä suorille lennoille Espanjasta ja Espanjaan on merkittävä. Barcelona on Espanjan toiseksi suurin kaupunki ja Norwegianilla on siellä jo entuudestaan vahva asema", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

"Mielestämme kaupungissa on vielä runsaasti potentiaalisia asiakkaita. Solmukohdan perustaminen on myös strategisesti merkittävä askel: jatkossa Barcelona tulee olemaan tärkeä kenttä pitkän matkan lentojen kannalta".

 "Uuden solmukohdan myötä alueelle syntyy lisää työpaikkoja ja samalla myös koko maan matkailu saa piristysruiskeen",  Norwegianin päätöksestä iloitsee Ricard Font, Barcelonan lentoreittikehittämiskomitean BARDC:n vetäjä

 Kolme konetta Barcelonaan, neljä uutta reittiä ja lisää lentovuoroja

 Norwegian ottaa Barcelonan El Prat -kentällä käyttöön kolme uutta Boeing 737-800 -konetta ja rekrytoi paikallisesti yli 100 lentäjää ja matkustamotyöntekijää. Tämän lisäksi yhtiö avaa neljä uutta reittiä ja nostaa olemassa olevien reittien lentotiheyttä huhtikuusta 2014 alkaen.

 

Uusien reittien aikataulut

 Barcelona – Sandefjord Torp: 2 lentoa viikossa (to ja la) 3.4. alkaen

Barcelona – Hampuri: 4 lentoa viikossa (ti, to, la, su) 3.4. alkaen

 Barcelona – Berliini: 3 lentoa viikossa (ma, ke, pe) 3.4. alkaen

Barcelona – Varsova: 3 lentoa viikossa (ti, to, la) 3.4. alkaen

 

Lisää lentovuoroja

 Helsinki – Barcelona: lennot viikon jokaisena päivänä

 Tukholma – Barcelona: 13 lentoa viikossa

 Barcelona – Lontoo: päivittäiset lennot 31.3. alkaen

Norwegian ilmoitti 11. marraskuuta avaavansa kesällä 2014 uuden liikenteen solmukohdan myös Madridiin sekä aloittavansa lennot sieltä Helsinkiin kolme kertaa viikossa.

 Lue myös: