Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg Eurofighter Typhoonissa Italian yllä

eurofighter1_lindbergPuolustusvoimien komentaja, kenraali Jarmo Lindberg on virallisella vierailulla Italiassa. Hävittäjäohjaajana toiminut komentaja kävi myös lennolla Italian ilmavoimien Eurofighter Typhoon -hävittäjällä. Lindberg on julkaissut vastaavilta lennoilta selfieitä Twitterissä. Sellainen saatiin nähtäväksi nytkin.

Kenraali Jarmo Lindberg matkusti Italiaan puolisoineen. Virallista vierailua 1.-3. maaliskuuta Iisännöi Italian asevoimien komentaja, kenraali Claudio Graziano. Vierailun aikana kenraali Lindberg tapasi Italian Suomen suurlähettilään ja tutustui Italian asevoimiin tavaten sen sotilasjohtoa.

Komentajan seurueeseen kuuluvat puolustusvoimista Pariisiin sijoitettu Italian puolustusasiamies, eversti Karri Heikinheimo, merivoimien komentaja, kontra-amiraali Veijo Taipalus ja puolustusvoimain komentajan adjutantti, majuri Timo Ronkainen.

eurofighter2_lindbergJarmo "Charles" Lindberg aloitti lentäjän uransa K-7-purjelentokoneella Selänpäässä 14. heinäkuuta 1974. Sitten hän siirtyi moottorilentoon ja toimi mm. laskuvarjohyppylentäjänä Utin Laskuvarjokerhossa.

Pitkään uraan Ilmavoimissa mahtuu kymmeniä konetyyppejä. Takana on lentoja mm. MiG-21BIS-näytöslentäjänä ja kahden Machin ylitys.

Lindberg on lentänyt myös Boeing / McDonnell Douglas F/A-18 Hornet ja Super Hornet -hävittäjillä sekä F-15 Eaglella. Myös kaksipaikkaiset Saab JAS 39 Gripen ja Dassault Rafale ovat tulleet tutuiksi. Charlesillla on jo aiempaa kokemusta Eurofighter Typhoonista Saksan ilmavoimien koneella tehdyltä lennolta.

Lindbergille on tarjoutunut myös todella harvinainen mahdollisuus lentää Venäjällä Suhoj Su-34 -hävittäjäpommittajalla (runkonumero 08). Charles on ilmeisesti ainoa länsimaalainen, joka on päässyt tämän Su-27-hävittäjään perustuvan konetyypin ohjaimiin.

Rafale_4_JarmoLindbergUseilta näiltä lennoilta Lindberg on postannut kuvia Twitteriin (katso linkit jutun lopusta). Kuvassa oikealla hän on lennolla Dassault Rafale -hävittäjällä.

Italian ilmavoimien Typhoonista otettu selfie liittyi nyt tähän joukkoon. Lentoposti.fi julkaisee kuvat komentajan luvalla.

Lennolla oli mukana toinenkin kaksipaikkainen Eurofighter (kuvassa yllä). Kenraalin kone lensi sen kanssa taistelunmukaista liikehdintää harjoitusalueella Pohjois-Italiassa.

Vuosina 2008 - 2012 Lindberg toimi Ilmavoimien komentajana. Kauden jälkeen hänet määrättiin pääesikuntaan puolustusvoimien sotatalouspäälliköksi. Elokuun 2014 alussa Lindbergistä tuli Suomen ensimmäinen lentäjätaustainen Puolustusvoimain komentaja. T.T.

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: