Qatar Airways nimettiin vuoden 2021 parhaaksi lentoyhtiöksi ja palkittiin parhaasta business-luokasta

Qatar_A350_nose_closeupAirlineratings.com palkitsi 20. heinäkuuta 2021 Qatar Airwaysin vuoden parhaana lentoyhtiönä sekä parhaasta business-luokasta. Qatarilaisyhtiö vei valtikan edellisvuosien menestyjien Air New Zealandin ja Singapore Airlinesin edestä. Taakse jäivät myös hyvin menestyneet Emirates sekä Cathay Pacific ja Qantas, joka lentää pandemian takia hyvin vähän ulkomaille. Top-20 -listalle mahtui neljä eurooppalaisyhtiötä ja yksi niistä oli Finnair.

Airlineratingsin parhaista parhaimpien Top 20 -listalla ylsivät Qatar Airways, Air New Zealand, Singapore Airlines, Qantas, Emirates, Cathay Pacific, Virgin Atlantic, United Airlines, EVA Air, British Airways, Lufthansa, ANA, Finnair, Japan Air Lines, KLM, Hawaiian Airlines, Alaska Airlines, Virgin Australia, Delta Air Lines, ja Etihad Airways.

Screenshot_2020-07-14 Press releases Qatar AirwaysEurooppalaisyhtiöistä listalla olivat Finnairin lisäksi ainoastaan British Airways, Lufthansa ja KLM. Finnair oli Euroopassa kolmanneksi paras jättäen KLM:n taakseen.

Top-20 -listalle päästäkseen lentoyhtiön pitää saada seitsemän tähteä turvallisuudesta sekä osoittaa johtavaa asemaa matkustustusmukavuuden innovaatioissa.

AirlineRatings julkisti myös halpalentoyhtiöiden Top 10 -listan. Sille nousivat aakkosjärjestyksessä EasyJet, Jetstar, Frontier, Jetblue, Ryanair, Scoot, Southwest, VietJet Air, Volaris ja Westjet. Listalle nousuun vaadittiin erinomaista turvallisuuskulttuuria tai IATA:n IOSA-turvallisuusauditoinnin läpäisyä.

Vuoden 2021 parhaan lentoyhtiön tittelin vienyt Qatar Airways palkittiin myös parhaana Lähi-idän lentoyhtiönä, parhaasta cateringistä ja parhaasta business-luokasta, jonka osalta se vei tittelin jo kolmannen kerran peräkkäin.

Qatar_QsuiteQatar Airwaysin konseptiin kuuluu patentoitu Qsuite-tuote, joka tarjoaa yhtiön mukaan ensimmäisen luokan matkustuskokemuksen business-luokassa. Se sisältää ensimmäinen business-luokan parisängyn sekä yksityisyyttä tuovat liikkuvat sivupaneelit, jotka mahdollistavat oman huonetilan toteuttamisen business-luokassa ensimmäisenä ilmailualalla.

Ilmailualan kohdatessa synkimmän kriisinsä koronaviruspandemiassa on Qatar Airways jatkanut operointia ja pysynyt asiakkaidensa tukena vaikka monet yhtiöt ovat keskeyttäneet lentonsa pandemian aikana.

Qatar Airways on kulkenut kehityksen kärjessä myös haastavina aikoina. Se on läpäissyt ensimmäisenä kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n IOSA:n turvallisuusauditoinnin myös Covid-19 -toimien osalta ja oli ensimmäisten joukossa koekäyttämässä IATA:n Travel Pass -sovellusta.

Qatar_A320_HEL_2Qatar Airways palauttaa reittiverkostoaan ja operoi nykyisin jo 140 kohteeseen Dohasta. Lentoja on tarjolla myös Helsinki-Vantaalle, kun yhtiö palautti Doha-Helsinki-Doha -matkustajareitin verkostoonsa 29. heinäkuuta 2020. Ennen pandemiaa Qatar Airways lensi Helsinki-Vantaalle kahdesti päivässä.

Lue myös: