Säidenhaltijat alkoivat suosia purjetaitolennon MM-kisoja vasta viime metreillä

unlimited_WGAC_markorintanen_turunlentokerhoVaihtelevat säät haittasivat Oripäässä 18.-27- heinäkuuta järjestettyjä purjetaitolennon maailmanmestaruuskisoja. Unlimited-luokan kolme kierrosta saatiin lennettyä, mutta vaikutti siltä että Advanced-luokka saattaisi jäädä kesken. Lauantaiaamuna juuri ennen alkavaa Oripää Airshow'ta tarvittavat viimeiset lennot saatiin kasaan ja MM-arvo varmistui.

Kilpailun kaksi ensimmäistä kilpailupäivää jouduttiin perumaan kovan tuulen ja matalan pilvikorkeuden vuoksi. Kolmannen kilpailupäivän iltana päästiin aloittamaan Unlimited-luokan lennot tunnetulla ohjelmalla, mutta kilpailu keskeytettiin sateen vuoksi kun vain kahdeksan kilpailulentoa oli saatu suoritettua.

Seuraavaa kilpailupäivää saatiinkin odottaa neljä päivää, kun matala pilvikorkeus ja kova tuuli estivät kilpailulennot. Jäljellä olleet päivät käytettiin tehokkaasti hyödyntäen pitkiä kesäpäiviä – kilpailijoiden aamu-briefingit pidettiin jo aamuviideltä ja lennot aloitettiin heti kuuden jälkeen.

Perkoz_wgac_turunlentokerhoVielä perjantaina iltapäivällä oli lentämättä yli 40 suoritusta ja pilvet estivät kisalennot. Pitkää päivää tehnyt kisaorganisaatio onnistui sään parannuttua kuitenkin pyörittämään toimintaa niin, että illalla oli lentämättä enää 15 tuntemattoman ohjelman suoritusta.

Ne onnistuttiin lentämään kisajakson parhaassa säässä lauantaina kello 7.30 alkaen. Taivas oli sininen, ei tuullut ja aurinko paistoi. Tätä olisi tarvittu jo aiemminkin, mutta hyvä näinkin

Unlimited-luokassa Venäjä otti kaksoisvoiton, kun Vladimir Ilinski voitti kultaa ja hopealle lensi lajin moninkertainen maailmanmestari Georg Kaminski. Pronssimitalin sai viime vuoden maailmanmestari Maciej Pospieszynski Puolasta.

advanced_wgac_markorintanen_turunlentokerhoAdvanced-luokassa Ruotsi vei kaksi mitalisijaa; Johan Gustafsson voitti kultaa ja Daniel Ahlin pronssia. Väliin kiilasi hopealle Puolan Slawomir Talowski.

Joukkuekilpailun kultaa voitti Unlimited-luokassa Tsekki ja Advanced-luokassa Puola.

Maailmanmestaruuksista oli kisaamassa myös Suomen taitolentomaajoukkue ja kilpailun parhaana suomalaisena Sami Mäntyharju sijoittui Advanced-luokassa sijalle 22.

Advanced-luokan joukkuekilpailussa Suomi sijoittui kuudenneksi, korkeimmassa Unlimited-luokassa ei kilpaillut yhtään suomalaista.

Palkintojenjakotilaisuus ja päätösjuhlat järjestettiin lauantai-iltana kello 20.00.

MM-kilpailun täydelliset tulokset ovat luettavissa kisan nettisivuilta: 16th FAI WAGC