Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma avaa lentonäytöskauden Pirkkalassa 15. toukokuuta 2024

PIRSA_yleisoa_1Satakunnan lennosto, Patria ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu järjestävät kesän 2024 lentonäytöskauden avaavan Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman Tampere-Pirkkalan lentoasemalla 15. toukokuuta 2024. Luvassa on nähtävää maassa ja taivaalla sekä tietoa ilmailualan koulutusmahdollisuuksista siviili- ja sotilaspuolelle. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Sotilasilmailusta ammatti- tapahtuma järjestetään keskiviikkona 15. toukokuuta 2024 Tampere-Pirkkalan lentoaseman läheisyydessä sijaitsevalla ilmailualan koulutuskeskuksella osoitteessa Myötätuuli 71, Pirkkala.

PIRSA_ilmav_lentokoneetTapahtumapaikalla ei ole pysäköintimahdollisuutta, mutta paikalle on tarjolla ilmainen nonstop-bussikuljetus Tampereen Messukeskukselta. Siellä on tarjolla tapahtumaan saapuvile ilmainen pysäköinti. Kuljetukset lähtevät Messukeskuksen pääovien läheisyydessä olevalta kääntöpaikalta ja vievät tapahtuma-alueen portille.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman puolella on rajoitetusti maksullisia pysäköintipaikkoja ja sieltä kävelymatkaa tapahtumapaikalle on noin kilometrin verran.

Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma alkaa kello 12.00 ja päättyy kello 18.30. Tapahtumassa esitellään laajasti sekä Ilmavoimien että siviilipuolen ammatteja ja koulutusmahdollisuuksia. Maanäyttelyssä esitellään Ilmavoimien lentävää kalustoa sekä Tredun ja Patrian kalustoa. 

Tapahtuma-alueella on paikalla myös Sotilaskoti herkullisine munkkeineen sekä Leijona Catering Oy soppatykkeineen, joista on tarjolla ainakin hernekeittoa.

PIRSA_yleisoa_2Ohjelmaa on luvassa myös taivaalle, jossa esittäytyvät F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä sekä Hawk-suihkuharjoituskone. Tapahtumassa esityslentokauden avaa myös Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks. Kaikella tapahtumaan liittyvällä lentotoiminnalla on säävaraus.

Esityslennot aiheuttavat hetkellistä lentomelua alueella. Ilmavoimat suosittaa kuulonsuojausta  ja tapahtumapaikalla on jaossa korvatulppia. Järjestävä taho huomauttaa myös, että lemmikkieläinten tuonti tapahtuma-alueelle on kielletty.