Suomalaisyrittäjät järjestivät tilauslennon Kanarialle Iberia Expressin siivin - liput myytiin hetkessä

EC-NIA_191120Tilauslentojen suosio on kasvanut lentoyhtöiden ajettua reittiyhteyksiä alas koronaviruspandemian seurauksena. Nyt 19. marraskuuta 2020 suomalaisyrittäjät toteuttavat ensimmäisen tilauslennon Suomesta Kanariansaarille noin kahdeksaan kuukauteen.

Suomalaisyritysten järjestämän lennon operoi espanjalainen Iberia Express 220-paikkaisella Airbus A321neo -koneella (EC-NIA). Helsinki-Vantaan lentoasemalta 19. marraskuuta 2020 kello 14.00 lähtevä lento suuntaa Teneriffalle ja Gran Canarialle

Lennot toteuttaa ”Kanarian Saarten Ystävät” ja se on markkinoitu kolmen Facebook -ryhmän; Talveksi Kanarialle, Puerto de la Cruzin suomalaiset ja Teneriffan uutiset -nimisten ryhmien kautta. Kyseisissä ryhmissä on yli 10 000 jäsentä.

”Projekti on ollut uskomaton, sain yhteydenoton Las Palmasista projektin vetäjältä Yesica Kettuselta lokakuun puolenvälin jälkeen. Kaikki suomalaiset matkanjärjestäjät ja lentoyhtiöt Finnair ja Norwegian olivat peruneet kaikki lennot Kanarialle syyskuulta ainakin tammikuuhun 2021 saakka. Järjestin lennon, myynti alkoi 20.10. ja kolmessa tunnissa oli myyty yli 130 lippua joka varmisti lennon”, kertoo projektia johtanut Harri Kaijanto.

EC-NIA_191120bLippujen hinta Iberia Expressin operoimalle tilauslennolle oli 495 euroa. Hintaan kuuluu yhdensuuntainen lento ja yksi maksimissaan 20 kg painava ruumaan menevä matkatavara sekä yksi 8kg painoinen käsimatkatavara. Golf-bägejä mukaan sai ottaa rajatun määrän lisähinnalla.

"Lennolla on tänään lähes 200 matkustajaa, 8 koiraa ja 2 kissaa. Matkustajat ovat pääasiassa Kanarioilla asunnon omistavia tai vuokraavia henkilöitä ja tulevat olemaan saarilla koko talven. Lennon ideoija, Gran Canarialla asuva, lentoemäntä Yesica Kettunen on lennolla itse lentoemäntänä tänään", päättää Kaijanto.

Lue myös: