Tuhkapilvien väistöjärjestelmä tulossa markkinoille - Easyjet ensimmäinen asiakas

AVOID_Closeup_1_of_the_AVOID_sensor_fitted_to_A340-300_MSN1_test_aircraftNicarnica Aviation ja Ebit Systems ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen yhteistyöstä, jonka myötä uusi tuhkapilven havaintojärjestelmä asennetaan markkinajohtaja Elbitin parannellun näkökentän EVS-järjestelmiin ja tuodaan markkinoille.


Nicarnican kehittämä AVOID (Airborne Volcanic Object Imaging Detector) -sensorikonseptin avulla on mahdollista havaita ilmakehässä olevat tuhkapilvet sekä arvioida niiden pitoisuudet.  Teknologia havaitsee tuhkapilven noin 100 kilometrin päästä 5000ft:n ja 50000ft korkeuksien välillä. Tuote aiotaan nyt tuoda osaksi Elbitin ClearVision EVS-järjestelmää. Uuden sensorin toimivuus voidaan lisätä koneisiin jo olemassa olevan järjestelmän avulla.

Avoid_data_1Tuotannon odotetaan alkavan vuoden 2015 aikana. Easyjet suunnittelee olevansa ensimmäinen lentoyhtiö, jonka yhteen koneeseen järjestelmä asennetaan. Halpalento-operaattori on ollut mukana järjestelmän kehitystyössä yhdessä Airbusin ja Nicarnica Aviationin kanssa.

Elbit on johtava parannellun näkökentän EVS-järjestelmien valmistaja, joka on toimittanut mm. yli 10000 HUD:ia (Head Up Display), HMD:tä (Helmet Mounted Display) ja EVS-järjestelmää (Enhanced Vision Systems) siviili- ja sotilaskäyttöön.


Lue myös Lentoposti.fi:n aiempi uutinen AVOID-järjestelmästä: