Tulli palkitsi Finnairin hyvästä yhteistyöstä

Tulli_hihamerkkiVuoden 2014 Kansainvälisen tullipäivän teemana oli viestintä ja tiedon jakaminen yhteistyön parantamiseksi. Teeman mukaisesti tänä vuonna palkittiin tiedon välittämisessä ja yhteistyössä ansioituneita henkilöitä, yrityksiä ja järjestöjä WCO Certificates of Merit -kunniakirjoilla. Palkittujen joukossa oli myös Finnair.

Finnair on yksi Tullin ensimmäisistä ja merkittävimmistä MOU-yhteistyökumppaneista (Memorandum Of Understanding), ja yhteistyö on toiminut jo 90-luvun puolivälistä lähtien tuloksellisesti ja luottamuksellisesti.

Finnairin eri liiketoimintayksiköiden kanssa tehdyn yhteistyön avulla Tulli on saanut paljastettua ja ehkäistyä erilaisia salakuljetustapauksia. Hyvä yhteistyö alkoi ensin lentävän henkilökunnan laajoilla koulutuksilla ja laajeni sen jälkeen monimuotoiseksi yhteistyöksi lentoturvallisuuden, tavaraliikenteen ja myös tiedottamisen alueille.

Yhteistyön toimivuus ja erilaisten tietojärjestelmien hyödyntäminen ovat yhdessä mahdollistaneet myös sen, että yritykselle tärkeä laillisen matkustaja- ja tavaraliikenteen sujuvuus lentoliikenteen nopeassa toimintaympäristössä on saatu varmistettua.

Muita tullipäivänä palkittuja olivat, DHL Express, Timo Laukkanen Elinkeinoelämän keskusliitosta,  Marja-Liisa Peltola Keskuskauppakamarista, Aito Media Oy, Suomen Kennelliitto ja Viking Line Abp.