Turvatarkastajien ulosmarssi Helsinki-Vantaalla 5.10. - odotettu kesto vain 30 minuuttia

heva_skanneri_0322_5Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjestää torstaina 5. lokakuuta ulosmarssin, joka keskeyttää turvatarkastukset Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Iltapäivälle osuvan ulosmarssin kerrotaan kestävän vain 30 minuuttia. JHL:n mielenilmaukset saavat lähiviikkoina mahdollisesti myös jatkoa.

JHL kertoo vastustavansa ulosmarssilla työelämän kohtuutonta kurjistamista, joka iskee myös turvallisuusalaan. Mielenilmaukset jatkuvat lähiviikkoina, jos hallitus ei muuta leikkauslinjaansa.

JHL ulosmarssi keskeyttää  torstaina 5. lokakuuta turvatarkastukset Helsinki-Vantaan lentoasemalla kello 13.30–14.00. Ulosmarssi on poliittinen mielenilmaus eikä sitä kohdenneta työnantajaan tai voimassa olevaan työehtosopimukseen.

"Orpon hallitus aikoo kurittaa työntekijöitä muun muassa helpottamalla irtisanomisia ja määräaikaisten työsuhteiden käyttöä. Emme hyväksy työntekijöiden jatkuvaa kyykyttämistä. Hallitus on kuuro työntekijöiden vaatimuksille, joten meidän on pakko ottaa käyttöön astetta kovemmat toimet", tiivisti JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

 "JHL on valmis neuvottelemaan avoimesti työelämän uudistuksista. Hallitus yrittää kuitenkin ajaa muutokset läpi yksipuolisella sanelulla, eikä työelämän asiantuntijoita ole kuunneltu. Siksi ammattiliittojen on pakko toimia", korostaa Niemi-Laine.

"Valitettavasti joudumme laajentamaan toimia, kun aitoja neuvotteluja ei ole tarjolla", päätti Niemi-Laine.

 Hallituksen kurjistukset osuvat väistämättä myös turvallisuusalaan. Ammattiliitto JHL puolustaa kaikkien jäsentensä työehtoja ja vastustaa hallituksen puuhaamia heikennyksiä johdonmukaisesti.

Ammattiliitto JHL aloitti poliittisten mielenilmausten sarjan syyskuun viimeisellä viikolla. Toimenpiteet jatkuvat lähiviikkoina, ellei hallitus muuta päätöntä leikkauspolitiikkaansa. JHL kertoo sen järjestämien tilaisuuksien olevan poliittisia mielenilmauksia, joihin osallistuminen on täysin laillista. Jos ammattiliitto ilmoittaa työtaistelusta tai ulosmarssista, siihen osallistuvat ne jäsenet, joiden työtä ilmoitus koskee.