UAE:n ilmailuviranomainen varoittaa julkaisemasta kuvia tai videoita Emiratesin turmasta

EmiratesYhdistyneiden Arabiemiirikuntien ilmailuviranomainen GCAA varoittaa maan kansalaisia julkaisemasta videoita tai kuvia Emiratesin Boeing 777-300 -koneelle Dubaissa 3. elokuuta sattuneesta turmasta.

Ilmailuviranomaisen mukaan kuvien, uutisten tai videoiden julkaisu Dubain kansainvälisellä lentokentällä tapahtuneesta Emiratesin lennon EK521 turmasta on vastuutonta ja epäkunnioittavaa turmassa mukana olleita kohtaan. Lisäksi se on viranomaisen lausunnon mukaisesti rangaistava teko emiraattien lainsäädönnön mukaan.

Sosiaalisen median kanavat täyttyivät hyvin nopeasti videoista ja kuvista, joita lennolla sekä lentoasemalla olleet matkustajat ja mahdolliset työntekijätkin jakoivat maailmalle. Osa sosiaaliseen mediaan turmapäivänä julkaistusta materiaalista on poistettu.

Emiratesin Boeing 777-300 -matkustajakone tuhoutui epäonnistuneessa laskeutumisessa Dubaissa. Kaikki koneessa olleet 282 matkustajaa ja 18 miehistön jäsentä onnistuttiin evakuoimaan koneesta. Onnettomuudessa menehtyi yksi pelastustoimiin osallistunut palomies.

Matkustajista 157 jäi Dubaihin ja poistui lentokenttäalueelta turmapäivän iltapäivällä. Matkustajista 107 jatkoi matkaansa seuraaviin kohteisiin ja jäi lentokentälle. Emirates järjesti heille paikat seuraaville mahdollisille lennoille.

Kolmetoista matkustajaa halusi jäädä turman jälkeen Dubaihin ennen matkansa jatkamista. Heille Emirates tarjoaa hotellimajoituksen sekä tarvittavaa apua. Ainoastaan viisi matkustajaa toimitettiin turman jälkeen sairaalahoitoon ja heillä on lentoyhtiön mukaan vain vähäisiä vammoja. Yksi sairaalaan toimitetuista oli lennon matkustamohenkilökunnan jäsen.

Lue myös: