Ultrailmailua esitellään moottoripyöräväelle

ikarus_moottoripyoramessut14MP14 Moottoripyöränäyttely avautui perjantaina Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on perinteisesti varsin suosittu alan harrastajien keskuudessa eikä tilanne näytä tänä vuonnakaan muuttuneen. 168 näytteilleasettajan joukossa on yksi muista poikkeava: Kevytilmailu ry. Ikarus C42C -ultrakevyttä esittelemällä se pyrkii löytämään motoristeista uusia ilmailunharrastajia.

Kevytilmailu - Light Aviation ry KILA:n osastolla 6d61 on esillä Full Lotus -kellukkeilla varustettu saksalainen Comco-Ikarus Gmbh C42C Ikarus -ultrakevyt (OH-U656). Eri mallien Ikaruksia on Suomessa jo noin 80 yksilöä. Kaikkiaan koneita on rakennettu yli 1300.

Uudet ultralentäjät löytyvät usein samasta väestönosasta, joka haaveilee Harley Davidsonin ostamisesta: hieman varttuneempi mies, asuntolainat jo maksettu ja lapsetkin kenties lentäneet pesästä. Kevytilmailu onkin esitellyt lajiaan myös Vene-messuilla, jossa varmaankin liikkuu vastaavaa kohderyhmää.

Kaksipyöräisistä selkeästi poikkeava lentolaite keräsikin MP14-messuilla runsaasti uteliaita katsojia ja kyselijöitä. Ilmailu ei aina ole vailla vaaroja, kuten ilmenee vaikkapa Trafin johtaman työryhmän tänään julkaisemasta loppuraportista. Esittelijöille esitettiinkin kysymyksiä myös lajin turvallisuudesta.

Muita ilmailijaa MP14-messuilla mahdollisesti kiinnostavia osastoja tai tuotteita ovat GoPro-minivideokamerat, FemtoLasik-laserleikkauksella tehtävät näönkorjaukset sekä Finfonicin ja Orelon yksilölliset kuulosuojaimet.

MP14 Moottoripyöränäyttely 31.1.–2. tammikuuta Messukeskuksessa Helsingissä. Avoinna perjantaina klo 10–20, lauantaina klo 9–18 ja sunnuntaina klo 10–17. Liput aikuiset 19 €/hlö, lapset (7–15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 12 €/hlö

 

Lue myös: