USAF:n CV-22B Osprey -tiltrotor onnettomuudessa Japanissa - hätälaskeutuminen epäonnistui

MV22B_1Yhdysvaltain ilmavoimien (USAF) Bell Boeing CV-22B Osprey -tiltrotor on joutunut onnettomuuteen Japanissa keskiviikkona 29. marraskuuta 2023 Kyushun saaren eteläpuolella Kagoshiman prefektuurissa.

USAF:n Osprey-tiltrotor joutui onnettomuuteen toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Ilma-aluksen kerrotaan tehneen hätälaskeutumisen mereen Yakushiman saaren läheisyydessä Kagoshiman prefektuurissa. Tieto onnettomuudesta tuli Japanin merivartiostolle kello 14.45 paikallista aikaa.

 CV-22B Ospreyn raportoidaan ilmoittaneen hätätilanteesta noin kello 14.35 paikallista aikaa. Lentäjät pyrkivät laskeutumaan läheiselle Yakushiman lentokentälle vajaamoottoritilanteessa. Ilma-alus ei kuitenkaan päässyt kiitotielle saakka vaan putosi mereen.

Ospreyssä oli onnettomuuden sattuessa kuusi henkilöä. Japanin rannikkovartioston mukaan yksi miehistön jäsen löydettiin merestä menehtyneenä kello 16.41 paikallista aikaa. Merestä on löytetty myös osiin hajonneen Ospreyn jäänteitä.

osprey_2_usafBell Boeing MV-22B Osprey on kääntyväroottorinen lentokone, jossa yhdistyy kiinteäsiipisen matkanopeus sekä helikopterin kyky nousta ja laskeutua pystysuoraan. Kyseessä on myös tukialuskäyttöön tarkoitettu ilma-alus, joten sen roottorit taittuvat kokoon ja siivet kääntyvät rungon suuntaisiksi.

Lue myös:
.