Vaasan lentoaseman saavutettavuus paranee - kutsuliikenne Seinäjoelta alkaa

Vaasa_Airport_1Uuden kutsuperusteisen reittiliikenneyhteyden ansiosta Vaasan lentoaseman merkitys kasvaa entisestään, kun saavutettavuus laajemmalta alueelta paranee. Vaasan kattavat lentoyhteydet ovat nyt entistä paremmin myös Seinäjoen seudun yritysten ja kotitalouksien käytettävissä.

Joukkoliikenneyrittäjä Pahkakankaan Liikenne ky aloittaa kutsuperusteisen reittiliikenteen liikennöinnin vuoden 2016 alusta Seinäjoen matkakeskuksesta Vaasan lentoasemalle. Liikennettä ajetaan tilausten perusteella jokaiselle lähtevälle tai tulevalle lennolle.

Finavia katsoo uuden yhteyden parantavat matkaketjuja laajalla alueella, kun Vaasan lentoaseman monipuoliset lentoyhteydet ovat entistä helpommin saavutettavissa.

"Kutsureittiliikenne on merkittävä parannus matkaketjun toimivuuteen ja samalla täysin uusi toimintamuoto Seinäjoen ja Vaasan seudulla", sanoo Vaasan lentoaseman päällikkö Petri Lampi Finaviasta.


Vaasasta maailmalle yli 130 charter-lentoa vuodessa

Reittilentojen lisäksi Vaasasta lentää tänä talvena kaksi charter-lentoa viikossa Kanariansaarille ja keväällä Turkkiin kaksi lentoa. Lentoja on satunnaisesti myös Haniaan, Rodokselle, Mallorcalle ja uutena kohteena Kroatian Zadariin.

"Tänä vuonna charter-lentoja on ollut kaikkiaan 135. Vaasan suosio lomamatkailijoiden keskuudessa kasvaa jatkuvasti", kertoo Lampi.

Reittilentoja Vaasasta on useita päivässä sekä Helsinkiin että Tukholmaan.

Vaasasta lentää vuodessa noin 300 000 matkustajaa. Näistä noin 40 prosenttia lentää ulkomaille.

Lue myös: