Vaasan lentologistiikkakeskushanke etenee

Vaasan lentologistiikkakeskuksen ja lentorahtialueen kehittäminen etenee vahvasti.  Hankkeeseen on haettu rahoitusta liikenne- ja viestintäministeriöltä.

Vaasan ongelmana on ollut lähes olematon lentorahtiliikenne. Alueen yrityksillä olisi tarvetta lentorahdille, mutta tilat ovat puuttuneet. Vuonna 2010 Vaasan seudulta lähti maan toiseksi eniten lentorahtia, joka joudutaan kuljettamaan rekoilla muun muassa Helsinkiin, Turkuun tai Tukholmaan, ja vasta sieltä lentorahtina eteenpäin. Lentorahti koetaankin Vaasassa elintärkeäksi.

Liikenne- ja viestintäministeriön edustajisto tutustui hankkeeseen Vaasassa ja Vaasanseudun Kehitys Oy:n VASEK:n projektipäällikkö Riitta Björkenheimin mukaan vierailu sujui hyvin ja ministeriössä ymmärretään rahoituksen kiireellisyys. Päätökseltä uupuu kuitenkin yhä se viimeinen vihreä valo.

Ensivaiheessa on luvassa 2000 neliöinen rahtiterminaali josta kolmen käyttäjän kanssa neuvottelut ovat jo pitkällä. Rakentamisen aloittaminen voisi tapahtua keväällä 2012. Valtiolta haetaan noin 1,6 miljoonan euron rahoitusta.

Vaasa Airport Logistics Center