Venäjä alkoi rajoittaa nesteiden kuljettamista lentokoneissa

CEIA_EMA_LEDS_scanner_1Venäjän ilmailuviranomainen Rosaviatsia on antanut määräyksen, joka tuo uusia rajoituksia nesteiden kuljettamiseen lentokoneissa. Määräyksellä pyritään parantamaan turvallisuutta lähestyvien Sotshin olympialaisten takia. Venäjällä on lähiaikoina tehty kaksi terrori-iskua joissa on menehtynyt 34 ja loukkaantunut yli 100 ihmistä.

Rosaviatsia antoi uuden nestekuljetusmääräyksen 8. tammikuuta. Viranomainen pelkää terroristien käyttävän kehittyneitä räjähteitä, jotka aiheuttavat merkittävää vaaraa lentokoneille. Venäläismedian mukaan uudet määräykset ovat voimassa 21. maaliskuuta saakka jolloin olympialaiset on saatu päätökseen.

Viranomaistiedotteen mukaan nesteet tulisi pakata ainoastaan käsimatkatavaroiden joukkoon. Useat venäläiset lentoasemat ovat kuitenkin kieltäneet kaikkien muiden nesteiden paitsi lääkkeiden ja lasten ruokien kuljettamisen. Koneisiin päästettävät nesteet tarkistetaan erityisellä huolellisuudella.

Samanaikaisesti EU on tammikuun lopussa lieventämässä nesteiden kuljetussääntöjä ja sallimassa kolmansien maiden lentoasemilta tai lentokoneista ostettujen tax free -nesteiden kuljettamisen jatkolennoille.