Airbus tähtää yhä viidentoista A350 XWB -koneen toimitukseen kuluvan vuoden aikana

FAL_A350Airbus pitää yhä kiinni tavoitteestaan kaikkiaan viidentoista uuden A350 XWB -koneen toimittamisesta vuoden 2015 aikana. Vuotta on jäljellä reilu kuukausi ja koneita on toimitettu jo yksitoista.

Viime vuosina lähes kaikki uudet lentokoneohjelmat ovat viivästyneet tai olleet muuten haasteellisia. Airbusin A350 XWB -ohjelmakaan ei ole poikkeus.

 FAL_A350_2”Ensimmäisen koneen sekä alkupään versioiden koneiden kokoonpano ottaa enemmän aikaa. Se on normaalia kaikissa tuotanto-ohjelmissa. Tämä on huomioitu suunnitelmissamme ja teemme työtä nopeuttaaksemme tuotantoa ja saavuttaaksemme kuluvan vuoden päämäärän”, kertoo Airbusin edustaja Lentoposti.fi:lle.

 Airbus on ilmoittanut toimittavansa vuoden 2015 aikana viisitoista A350 XWB -konetta. Nyt koneita on toimitettu yksitoista ja niitä ovat vastaanottaneet Qatar Airways, Vietnam Airlines ja Finnair. Ensimmäisiä koneitaan odottavat TAM Airlines ja Singapore Airlines.

Uuden konetyypin avausasiakas Qatar Airways on vastaanottanut jo seitsemän konetta, Vietnam Airlines kolme konetta ja Finnair yhden koneen. Seuraavat kaksi Finnairin konetta ovat jo lentäneet ensimmäiset koelentonsa joten niiden toimitukset saattavat onnistua vielä joulukuun aikana. Alunperin Finnair odotti saavansa kuluvan vuoden aikana yhteensä jopa neljä A350 XWB -konetta.

FAL_A350_tailsMitä todennäköisimmin Airbus toimittaa ensimmäiset koneuutuudet kuluvan vuoden aikana vielä ainakin TAM:lle ja kenties Singapore Airlinesille joten tuotanto päässee tavoitteeseensa.

 Vuonna 2016 Airbus kertoo toimittavansa nykyiseen tuotantotahtiin verrattuna kaksinkertaisen määrän A350 XWB -koneita eli noin 2,5 konetta per kuukausi. Vuoteen 2018 mennessä tuotantonopeuden on määrä olla jo kymmenen konetta kuukaudessa.