Austrian Airlinesin säästöneuvottelut epäonnistuivat - Työntekijöitä siirretään halvempaan yhtiöön

Austrian_tailAustrian Airlinesin säästöneuvottelut henkilöstön kanssa ovat epäonnistuneet. Emoyhtiö Lufthansa pääomittaa Austriania 140 miljoonalla eurolla ja rahoitus käytetään kapearunkolaivaston harmonisointiin sekä rakenneuudistuksiin. Austrian Airlines suunnittelee siirtävänsä lentävää henkilökuntaansa Tyrolean Airwaysiin.

Austrian Airlines on edennyt tammikuussa julkaisemansa säästöohjelman kanssa ja viimeisten kahdeksan viikon aikana yhtiö on saanut kasaan noin 180 miljoonan euron arvosta säästöjä tai tuotannonlisäyksiä. Säästöt pitävät sisällään uusittuja sopimuksia yhteistyökumppaneiden kanssa, reittiverkoston muutoksia sekä laivaston yhtenäistämistä kohti Airbus A320-kalustoa. Myös Wienin lentokentän maksuja ja matkustajamaksujen menoeriä on saatu painettua alaspäin. Lisäksi Itävallan lennonjohtopalveluita tarjoavan AstroControllin kanssa on saatu säästöjä uusilla lähestymismenetelmillä.

Neuvottelut henkilöstön kanssa eivät kuitenkaan edenneet haluttuun lopputulokseen. Austrian Airwaysin toimitusjohtaja Jaan Albrechtin mukaan vuosittaisia 7 prosentin kustannusnousuja ei saatu neuvotteluissa pysäytettyä ja yhtiö on saanut Lufthansalta luvan siirtää työvoimaa tytäryhtiönsä Tyrolean Airwaysin halvemman sopimuksen piiriin. Alhaisemmalla kustannustasollaan Tyrolean Airways tarjoaa kestävän, tulevaisuuteen suuntautuneen ja kilpailukykyisen tuotantoalustan.

Työntekijäjärjestöille on annettu aikaa maaliskuun loppuun saakka, jonka jälkeen integraatiota Tyrolean Airwaysin kanssa nopeutetaan.

Asiakkaan näkökulmasta mikään ei muutu ja Austrian Airlines jatkaa operaatioitaan tarjoamalla 80 koneen laivastolla 130 kohdetta ympäri maailman.