Avajaispäivämäärä varmistui: Suomen ensimmäinen Starbucks avaa Helsinki-Vantaalla

starbucks_logo_SSPFinlandAmerikkalaisen kahvilakulttuurin ystävät ovat pitkään odotelleet suositun Starbucks-ketjun rantautumista Suomeen. Alku oli vaatimaton, ensimmäinen Starbucks avattiin 1971 Seattlessa Yhdysvalloissa. Nykyisin tällä voimakkaasti laajentuneella franchising-ketjulla on yli 17 000 kahvilaa 55 maassa. Nyt on Suomen vuoro ja  avajaisten päivämääräkin on selvillä.

Starbucks avataan Helsinki-Vantaan lentoasemalla tiistaina 15. toukokuuta kello 9. aamulla. Luvassa on kaksi kahvilaa, toinen sijaitsee lentoaseman ns. landsidella, jonne on pääsy kaikilla halukkailla; lentolippua tai turvatarkastuksia ei tarvita.

Siten kahvin ystävät voivat piipahtaa testaamassa, ovatko tuotteet samanlaisia kuin muualla maailmassa. Toinen Starbucks on turvatarkastetulla alueella lentoaan odottavien matkustajien käytössä. Se avautuu myöhemmin.

Landsiden Starbucksia on jo pitkään rakennettu Terminaali 2:n tulokerrokseen. Kahvila sijaitsee saapuvien lentojen 2B-tuloaulassa aivan ulko-oven vieressä. Paikka on vastapäätä vast'ikään avattua, 24/7 auki olevaa Alepaa.

Kahviloita operoi SSP Finland, joka vastaa myös muista kahvila- ja ravintolapalveluista lentoasemalla. Yritys pyörittää myös lentoaseman Congress Centeriä.