Berliinin Brandenburgin lentoaseman rakennustöiden odotetaan valmistuvan syksyllä 2018

BER_Heikki_2_Miikka_Hult_smallLentokenttäyhtiö FBB (Flughafen Berlin Brandenburg) GmbH julkisti tuoreimman aikataulun pahasti viivästyneen Berliinin Brandenburgin (BER) lentoaseman valmistumiseksi. Aikataulutuksen mukaan rakennustöiden tulisi valmistua elokuussa 2018. Lentoliikenteen aloituksesta ei sen sijaan ole vielä tehty päätöksiä.

FFB on vahvistanut aikataulun lentokentän rakentamisen sitovasta toteuttamisesta perusperiaatteiden mukaisesti keskeisten sopimuskumppaneiden kanssa. Vahvistetun aikataulun mukaan lentokentän jäljellä olevat työt ja asiantuntija-arviot valmistuvat elokuun 2018 loppuun mennessä.

BER_twr_2_Miikka_Hult_smallValmistumisen jälkeen edessä on lopullinen intensiivinen koejakso operatiivisten prosessien toimivuuden varmistamiseksi sekä ns. lentokentän ORAT (Operational Readiness and Airport Transfer)-käyttöönotto.

"Kyseessä on ratkaiseva vaihe, joka alkaa rakentamisen ja teknisen käyttöönoton loppuunsaattamisesta", kommentoi FBB:n toimitusjohtaja professori Engelbert Lütke Daldrup.

"Kuluvan vuoden aikana FBB ilmoittaa BER-lentokentän avauspäivämäärän. Se vaatii kaikkien osapuolten aikataulutuksesta kiinni pitämisen sovitulla tavalla", jatkaa Daldrup.

Saksalaismediat arvioivat lentokentä avautuvan loppuvuodesta 2019. Alunperin kentän oli määrä avautua jo syyskuussa 2011.

BER_terminaali_6_Miikka_Hult_small

Lentoposti.fi oli tutustumassa lentokenttään alkukesästä 2012, kun virallisiin avajaisiin oli aikaa enää muutama viikko. Berliinin Brandenburgin Willy Brandtin (BER) lentokentän oli määrä avautua 3. kesäkuuta 2012. 

Viiveestä ilmoitettiin pian vierailun jälkeen. Sen myötä lentokentän valmistuminen on siirtynyt pikkuhiljaa eteenpäin ja FBB:n johtoa on vaihdettu.

BER-lentokentän avaamisen myötä oli määrä sulkea Berliinin Tegelin lentokenttä. Lentoliikenne on kasvanut merkittävästi ja BER-lentokentän suunniteltu vuosittaisen 27 miljoonan matkustajan kapasiteetti alkaa tulla jo vastaan ennen kuin kenttä on edes avattu. Tegelin lentokentän kautta kulki vuonna 2016 reilut 21 miljoonaa matkustajaa ja Schönefeldtin kautta kulki yli 11 miljoonaa matkustajaa.

Lue myös: