Brysselin lentokenttä pysyy suljettuna vielä ainakin lauantain ja sunnuntain

Brussels_Zaventem_wiki_KonstantinvonWedelstaedtBrysselin Zaventemin lentokenttä pysyy edelleen suljettuna matkustajaliikenteeltä. Lentokenttä on suljettu ainakin vielä sunnuntaina 27. maaliskuuta. Finnair pyrkii mahdollisuuksien mukaan lentämään Amsterdamin ja Düsseldorfin lentoja suuremmilla koneilla.

Tiistaina 22. maaliskuuta tapahtuneiden pommi-iskujen tutkinta lentoasemalla on edelleen kesken eikä lentoaseman avaamiselle ole annettu aikataulua. Lentoaseman edustajat eivät ole vielä päässeet arvioimaan lähtöaulan vaurioita. Matkustajaliikenne pysyy keskeytettynä vielä ainakin sunnuntaina 27. maaliskuuta.

Pääsy lentoasemalle on jo osittain auki, sillä matkustajat voivat hakea autojaan pois parkkialueilta tiettyjen aikataulurajoitusten rajoitusten mukaan. Myös matkatavaroiden palauttaminen takaisin matkustajille on aloitettu.

Brysseliin liikennöivät lentoyhtiöt lentävät mahdollisuuksien mukaan lähikentille normaalia suuremmilla lentokoneilla. Brysselin Zaventemiin jääneitä matkustajakoneita on siirtolennetty muille lentokentille.

Siirtolentojen lisäksi Zaventemista voidaan operoida etsintä- ja pelastuspalvelun lentoja sekä sotilasilmailun operaatioita ja yleisilmailua. Rahtilentoja on lennetty myös tietyin rajoituksin. Bryssel on merkittävä rahtikeskus Euroopassa, jossa toimii myös Finnair Cargo.

Zaventemin kotikentän pysyessä sujettuna Brussels Airlines on jo käynnistänyt osan lähiliikenneoperaatioistaan Liegen ja Antwerpenin lentokentiltä. Kaukolentoja Afrikkaan ja Pohjois-Amerikan kohteisiin sen operoi Frankfurtista ja Zürichistä. Muista yhtiöistä ainakin Aegian on aloittanut operaationsa Lillestä käsin.

Finnair on perunut Brysselin lentonsa sunnuntailta sekä ensimmäisen paluulennon myös maanantailta 28. maaliskuuta. Finnair mahdollistaa lippujen siirron tai palautuksen mikäli asiakkaalla on Brysselin, joka on määrä lentää viimeistään 29. maaliskuuta. Lipun voi vaihtaa myös Pariisiin, Amsterdamiin, Düsseldorfiin tai Frankfurtiin 12. huhtikuuta saakka.

Finnair lentää Amsterdamin ja Düsseldorfin lentoja mahdollisuuksien mukaan suuremmilla koneilla Brysselin kentän ollessa suljettuna.

Lue myös: