EADS konserniin kuuluva Cassidian on valittu uuden Berliini Brandenburg -lentokentän radioverkkotoimittajaksi

Cassidian on voittanut tarjouskilpailun ja laajentaa Berliinin lentokenttien TETRAPOL-radioverkkoa niin, että se kattaa myös uuden Berliini Brandenburg Willy Brandt -lentokentän. Kesäkuussa käyttöönotettava kenttä on suurin Euroopassa rakenteilla oleva lentokenttä.

Berliinin lentokentät ovat tilanneet Cassidianilta myös ratkaisun, jonka avulla sekä lentokentän radioverkon että Saksan viranomaisverkon kuuluvuus ulottuu sisätiloihin. Sisätilapeitto toteutetaan uuden matkustajaterminaalin tiloihin ja esimerkiksi paloaseman, lentovalvontatornin ja matkatavarakäsittelytilojen rakennuksiin.

Uuden lentokentän radioviestintäjärjestelmän on oltava erittäin turvallinen, tehokas ja kustannustehokas. Kun nykyistä TETRAPOL-verkkoa laajennetaan uuden lentokentän koko alueen kattavaksi, myös verkon keskuksia, tukiasemia ja muita laitteita muokataan. Järjestelmän laajennuksessa verkkoon integroidaan myös lentokentän uusi hallinta- ja komentokeskus. Tehtyyn toimitussopimukseen sisältyy lisäksi henkilöstön koulutus uusien järjestelmien käyttöön.