Ensimmäisen A350 XWB -koneen luovutus myöhästyy

Qatar_Airways_B777_1Qatar Airways kertoo uuden sukupolven A350 XWB -koneen ensimmäisen toimituksen viivästyvän. Vielä joulukuun alussa qatarilaisyhtiö odotti vastaanottavansa koneen 13. joulukuuta. Uutta toimituspäivämäärää ei ole ilmoitettu.

Maailman ensimmäisen asiakkaalle luovutettavan A350-900 -koneen toimitus on viivästynyt. Syytä viiveeseen kuten uutta luovutuspäivämäärääkään ei julkistettu. Koneluovutuksen kerrotaan viivästyvän toistaiseksi.

Qatar Airwaysin lausunnon mukaan se ja Airbus ovat sitoutuneet koneen toimitukseen nopealla aikataululla. Lentoyhtiön ja eurooppalaisvalmistajan välillä on ollut ongelmia aiemminkin. Qatar Airwaysin ensimmäisen A380-koneen toimitus viivästyi, koska sen sisustukseen ei oltu tyytyväisiä. Lentoposti.fi:n tietojen mukaan monikuvioinen seinä ei istunut riittävän tarkasti muutenkin liikkuvien paneeleinen saumakohtissa.

Uuden konetyypin ensimmäisen kaupallisen lennon on aiemmin kerrottu tapahtuvan tammikuussa 2015 Qatar Airwaysin reitillä Dohasta Frankfurtiin.

Lue myös: