Finnair ja DNA sopimukseen laajoista uuden sukupolven viestintä- ja tietoverkkoratkaisuista

Finnair_tails_1Finnair ja DNA ovat allekirjoittaneet sopimuksen maailmanlaajuisista viestintä- ja uuden sukupolven tietoverkkoratkaisuista. Sopimus kattaa Finnairin kansainvälisen uuden sukupolven ohjelmisto-ohjatun (SDx) tietoverkkoratkaisun ja kattavan mobiiliratkaisun. Mobiiliratkaisuun sisältyy asiakasviestinnän tekstiviestien toimitus sekä kansainvälisyyteen oleellisesti kuuluvat roaming-palvelut liikkuvan organisaation tarpeisiin.

”Finnair toimii globaalissa ympäristössä, ja digitaaliset, jatkuvasti saatavilla olevat ratkaisut sekä omalle henkilökunnallemme että asiakkaille ovat kriittisiä liiketoiminnallemme. Meille oli tärkeää saada kumppani, joka pystyy ottamaan kokonaisvastuuta ja joka kehittää palveluita yhteistyössä kanssamme myös vastaisuudessa", sanoi Finnairin CIO Antti Kleemola.

Osapuolten mukaan yhteistyösopimuksen keskeiseksi tekijäksi nousivat DNA:n ja sen taustalla toimivan Telenor-konsernin osaaminen ja näytöt johtavana ohjelmisto-ohjattujen verkkojen toimittajana sekä mobiilipalvelut Finnairin kansainvälisesti toimivan organisaation tarpeisiin.

"Lisäksi halusimme uuden sukupolven verkko- ja tietoliikenneratkaisun, joka tukee digitalisuuden viemistä uudelle tasolle. DNA kuunteli tarkasti tarpeitamme ja vakuutti meidät laajoilla asiakasreferensseillä, konsernintasoisilla roaming-kyvykkyyksillään ja tarpeisiimme sopivalla ratkaisulla”, jatkoi Kleemola.

DNA kertoo ohjelmistopohjaisten tietoliikenneratkaisuiden tarjoavan yrityksille entistä läpinäkyvämpiä, skaalattavampia ja tietoturvallisempia kokonaisuuksia. Finnairin kriittisen tietoliikenteen moderneja valmiuksia tukevat ratkaisut ovat liiketoiminnan keskiössä turvallisuuden, näkyvyyden ja liiketoiminnan ohjattavuuden varmistamiseksi ja tehostamiseksi.

”Yritykset haluavat yhden kokonaisvastuullisen kumppanin ja yhden sopimuksen, jonka kautta hoidetaan modernit tietoturvalliset tietoliikenneratkaisut globaalisti. Olemme DNA:lla kehittäneet ratkaisujamme vastaamaan asiakkaan liiketoimintatarpeisiin kotimaassa, Pohjoismaissa ja globaalisti”, totesi DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Anna-Mari Ylihurula.