Finnair vuokraa A320-koneen liettualaiselta DAT LT:ltä - lentää Finnairille kotimaassa ja Euroopassa

OY-RUH_030722Finnair vuokraa Airbus A320 -kapearunkokoneen miehistöineen tanskalaisen DAT:n (Danish Air Transport) liettualaiselta tytäryhtiöltä DAT LT:ltä. Finnair kertoo vuokraavansa lentokoneen tukemaan kiireistä lomakautta. Wetlease-koneella lennetään joulu-tammikuussa Finnairin lentoja kotimaan ja Euroopan kohteisiin.

Finnair vuokraa liettualaiselta DAT LT:ltä Airbus A320 -koneen, jolla lennetään Finnairin lennoilla yksittäisiä lentoja 1.12.2023-6.1.2024 välisenä aikana. Kohteet tulevat olemaan Berliini, Tukholma, Oulu, Budapest, Kööpenhamina ja Frankfurt. DAT LT lentää kyseiset  lennot alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

Liettualaisyhtiö noudattaa operoimillaan lennoilla Finnairin turvallisuusohjeita sekä palvelukonseptia. DAT:n miehistö palvelee Finnairin asiakkaita englanniksi. Finnairin A320-koneista tuttu internetyhteys ei ole tarjolla DAT:n operoimilla lennoilla.

Finnair kertoo vuokranneensa lentokoneen tukemaan yhtiön kiireistä lomakautta. Finnair on myös vuokrannut omaa A320-kapearunkokapasiteettiaan ulos British Airwaysille, jonka lisäksi Finnair on poistanut käytöstään Airbus A319, A320 ja A321 -koneita.

DAT LT:n Airbus A320 on lentänyt Finnairin reiteillä aiemmin ainakin kesä-lokakuussa 2022. Liettualaisyhtiöltä on aiemmin vuokrattu Finnairin lennoille myös ATR-potkuriturbiinikoneita paikkaamaan lentokonevajetta.

Liikennöivä lentoyhtiö voi Finnairin mukaan vaihtua nopeallakin aikataululla. Finnair kertoo tekevänsä parhaansa tiedottaakseen asiakkaitaan mahdollisista operaattorimuutoksista. Finnairin lennon liikennöivä lentöyhtiö näkyy matkustajalla yhtiön verkkosivuilta lippua ostettaessa ja jo ostettujen lippujen osalta Finnairin verkkopalvelun Varaukseni-osiosta.

DAT on tanskalainen lentoyhtiö, joka operoi alueellisia reittejä Tanskassa, Norjassa, Italiassa, Saksassa ja Suomessa. Yhtiö tarjoaa myös charter-lentoja ja vuokraa koneita miehistöineen (ns. ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance)-palvelu). Danish Air Transport on Finnairin osaomistusyhtiö Norran pääomistaja 60 prosentin osuudella. Finnair omistaa Norrasta 40 prosenttia.

Lue myös: