Finnairin kesäreitti Norjan on Bodøhön avattu - Norra lentää reittiä kolmesti viikossa

Norra_Bodo_taxiFinnair avasi 27. toukokuuta kesäkausireittinsä Helsinki-Vantaalta Norjan Bodøhön. Lentoja on tarjolla kolmesti viikossa Nordic Regional Airlinesin (Norra) ATR 72-500 -koneilla. Pohjois-Norjassa sijaitsevan Bodøn rannikkokaupungin vetonauloja ovat ympäristön luonnonnähtävyydet, mutta myös Norjan ilmailumuseo Norsk Luftfartsmuseum.

Norjassa napapiirin pohjoispuolella sijaitseva Bodø on Finnairille kesäkohde, jonne lennetään sesonkiaikana kolme viikkovuoroa. Lentopäivät ovat tiistai, lauantai ja sunnuntai. Suorilla Norran lennoilla lentoaika reitillä on noin 2,5 tuntia. Viimeinen lento lennetään 27. elokuuta 2023.

Norra_Bodo_leikkausReittiavaus lennettiin lauantaina 27. toukokuuta, jolloin Norran ATR 72-500 -matkustajakone sai saapuessaan perinteisen avauslennon vesisuihkutervehdyksen lentoaseman pelastusajoneuvoilta.

Bodø on todellinen luontokohde ja se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet mm. patikointiin sekä merikalastusapajat kalastuksen harrastajille. Kaupungin lähistöllä on lukuisia kauniita autiorantoja ja Saltstraumenin salmi, jossa kuohuu maailman voimakkain vuorovesivirta.

Ilmailun osalta Bodøssä sijaitsee myös Norsk Luftfartsmuseum, jonka kokoelmissa on siviili- ja sotilasilmailukoneita. Kokoelmiin kuuluu mm. SAS:n edeltäjän Det Norske Luftfartselskapin (DNL) Junkers Ju 52 LN-DAF sekä Norjassa käytössä olleen suomalaisvalmisteisen yksimoottorisen ja kaksipaikkaisen VL Sääski II -yleisilmailukoneen N40 Måsen replika.

Norra_Bodo_suihkutus Finnair on lentänyt aiempien ilmoitustensa mukaisesti Bodøhön kesäisin ainakin vuosina 2020 ja 2021. Myös tuolloin lentoja on operoinut Finnairin osaomistusyhtiö Norra.

Muita Finnairin kohteita Norjassa Bodøn lisäksi ovat Oslo sekä Bergen, Tromssa ja Trondheim, jonne Finnair lentää yhteistyössä Widerøen kanssa.

Myös Norralla on vahva jalansija Norjassa, sillä se operoi edelleen yhdellä ATR-koneella Widerøen lentoja. Nykyinen sopimuskausi jatkuu 26. elokuuta 2023 saakka. MH

Lue myös: