Finnairin viides Airbus A350 XWB OH-LWE lensi ensimmäisen kerran (kuva)

OH-LWCFinnairin viides Airbus A350 XWB -matkustajakone (OH-LWE, MSN23) nousi torstaina 7. tammikuuta ensilennolleen Toulousessa. Lentoyhtiö on vastaanottanut jo kolme uutta konetta, viimeisimmän niistä täpärästi viime vuoden puolella. Airbusin tehtaalla on nyt kaksi yhden koelennon tehnyttä Finnairin A350 XWB -konetta odottamassa luovutusta.

OH-LWE:n moottorit käynnistettiin ensimmäisen kerran 22. joulukuuta. Kone kävi nyt taivaalla ranskalaisessa koelentorekisterissään F-WZFR.

Toinen Toulousessa odottava Finnairin kone OH-LWD on tehnyt niin ikään yhden lennon 4. joulukuuta. Ensimmäinen OH-LWA teki viisi koelentoa ennen luovutusta, LWB ja LWC neljä.

Finnair sai ensimmäisen A350 XWB -koneensa 7. lokakuuta. Nyt kaukoreiteillä lentää kolme tällaista uuden sukupolven matkustajakonetta. Viime aikoina niitä ovat vaivanneet myöhästymiset.

Uusi konetyyppi on haasteellisessa toimintaympäristössä Finnarilla. Helsinki-Vantaan pakkaset ja nopeat rotaatiot kaukokohteissa tuovat omat mausteensa uuden A350 XWB:n käyttöönottoon. T.T.

Upotetussa Flickr-kuvassa Finnairin OH-LWE ensilennollaan: käyttäjältä A380_TLS_A350

RTO msn23 6/1/2016

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Lue myös: