Helsingin kaupunki pitää ilmailutoiminnan jatkumista Malmilla laittomana ja kertoo riitautetussa vuokrasopimuksessa olevan kohta 94 000 euron sopimussakosta. Lisäksi Helsinki suunnittelee vievänsä asian omalta puoleltaan oikeuteen hakeakseen ilmailijoille häätöä Malmilta.
Torstaina 2. tammikuuta Malmilla oli edelleen vilkas ilmailupäivä ja operaatiomäärä noussee yli kolmeenkymmeneen. Malmilla on edelleen 55 ilma-alusta. Ilmailijat ovat pyrkineet pääsemään neuvottelupöytään Helsingin kaupungin kanssa vuokrasopimuksen jatkamisesta. Esiin on nostettu lisäaika 30.6.2022 saakka. Edellytettyä korvaavaa lentopaikkaa Malmin tilalle ei edelleenkään ole olemassa ja nykyisillä muilla lähialueiden lentopaikoilla infran rakentaminen on edelleen kesken.
Lentokenttäyhdistys on jatkanut toimintaa Malmilla normaalisti myös vuonna 2020. Se riitautti sopimuksen, koska liikenne- ja viestintävirasto Traficom muutti kantaansa lentopaikan pitoluvan suhteen joulukuussa. Traficomin mukaan se ei voi lopettaa lentopaikkaa, kun tilanne on riitainen. Helsinki aikoo rakentaa Malmin lentoasemalle ja sen ympäristöön asuntoja 25 000 asukkaalle Rakennustöiden odotetaan alkavan 2020-luvulla. Lentoaseman toimintaa sekä mm. sen kulttuuri- ja ympäristöasioita vaalivan Malmin lentoaseman ystävät ry:n (MLY) mukaan kaupunki on esittänyt aloittavansa kyseessä olevan alueen suunnittelun vasta 2026 ja aikaisimmillaan rakentaminen voisi alkaa vasta 2030-luvulla.
Lue myös:
|
|||